Вартість морських перевезень дедалі знижується

2022-06-27
Різне

Згідно з індексом Freightos Baltic, фрахтові ставки з Китаю на західне узбережжя США 13-19 червня склали $9585 доларів за контейнер, що на 34% менше, ніж на початку року, і на 50% менше, ніж роком раніше. Однак ці показники більш ніж у чотири рази вищі, ніж у червні 2020 р. Галузеві аналітики очікують, що ціни залишаться вищими за допандемічний рівень як мінімум до 2023 р.

Подробнее...


Контейнерів забагато

2022-06-04
Різне

У ланцюжку постачань виникла нова проблема: кількість контейнерів перевищує можливості портів, залізниць та складів. Судноплавні компанії прагнуть збільшити кількість контейнерів, але вони застрягають у портах напередодні річного навантаження. Пік сезону доставки зазвичай починається наприкінці червня, коли імпортери починають замовляти товари для шкільних та святкових сезонів. Цього року пік замовлень стався у середині травня, оскільки компанії намагалися запобігти нестачі продукції, яка переслідувала їх торік.

Подробнее...


Страйк на заводах UPM продовжено до кінця квітня

2022-04-02
Різне

Профспілка працівників паперової промисловості Фінляндії продовжила страйк робітників на низці заводів компанії UPM до 30 квітня 2022 року.

Подробнее...


Новий датчик температури від Avery Dennison

2021-12-14
Різне

Avery Dennison оголосила про випуск AD TT Sensor Plus 2 BLE, активного датчика реєстрації температури, що використовує технології Bluetooth та Near Field Communication. Удосконалений продукт (першу версію випущено у 2016 р.) призначений для автоматизації збору даних про температуру товарів у ланцюжках постачання, транспортування та зберігання сільськогосподарських товарів, заморожених продуктів та фармацевтичної продукції.

Подробнее...


Піддонів стає більше

2021-11-29
Різне

Попит на піддони зростає. У квітні Bloomberg повідомляв, що вартість дерев’яних піддонів зросла із $9 до $15. За даними агенції, індекс цін виробників (PPI) свідчить, що категорія піддонів зростала впродовж 13 місяців поспіль, збільшившись на 31% лише цього року.

Подробнее...


Йоганн Гуттенберг та його друкарський верстат у вигляді набору Lego

2021-11-28
Різне

У спільноті любителів Lego на пропозицію користувача Szabomate90 почалося голосування за те, щоб увічнити Йоганна Гуттенберга та винайдений ним у 1440 р. друкарський верстат, що дав старт революції друку в Європі, у вигляді набору Lego.

Подробнее...


Опубліковано путівник по українському книжковому ринку — помічник у зарубіжній активності видавців України

2021-10-25
Різне

Український інститут книги разом із Livres Canada Books та за фінансової підтримки Посольства Канади в Україні видали дослідження-путівник “Український книжковий ринок: перспективи та можливості”. Цей гайд допоможе українським видавцям презентувати себе на міжнародному ринку. А також забезпечить зарубіжним видавцям деталізовану інформацію про український книжковий ринок. Його можна безкоштовно завантажити  французькою й англійською. Про що це дослідження?Окрім загального огляду українського книжкового ринку, в ньому розповідається про:

Подробнее...