Одним із учасників є художниця Кінда Юсеф, яка народилася в Сирії в 1984 році. Сьогодні вона використовує інструменти ШІ, щоб поєднати пам’ять і уяву, створюючи переконливі образи, які можна було побачити на стенді Mimaki на drupa 2024. Мистецька інсталяція називається Weaving Memories— Bringing Realities. Вона починає зі своїх спогадів і бажань/прагнень, перетворюючи їх на підказки для інструментів генерації зображень ШІ. Ці зображення, створені штучним інтелектом, служать трампліном для процесу, схожого на колаж.

Юсеф ретельно малює згенеровані комп’ютером пейзажі, постійно вдосконалюючи їх, щоб викликати в її пам’яті найяскравіші спогади. Завдяки цій взаємодії між пам’яттю, технологіями та художнім втручанням твори Кінди долають прірву між реальним і уявним. Її портфоліо знаходиться на instagram.com/kindaimages.

Ще один відомий митець – Лайлах Порджес, який створив дрескод для стенду. Ця колекція з використанням реактивних чорнил Mimaki TX300P-1800 MkII і Rc400 зосереджена на поєднанні технологій і моди. Вона поєднує в собі образи, надруковані на 3D-принтері, з використанням стійких матеріалів, щоб дослідити естетику цієї технології. На виставці порівнюються традиційні методи, такі як виготовлення візерунків і пошиття тканини, з 3D-друком вручну та роботом, де ПЗ стає мистецтвом і перетворюється на предмети, які можна носити. Для отримання додаткової інформації про їхні дизайни відвідайте procode-dress.com та instagram.com/lilachporges. На стенді було представлено багато інших дивовижних творінь одягу, в яких використовуються технології Mimaki.