Останнім часом склади чорнил були змінені, щоб підвищити продуктивність і пристосуватися до ширшого спектру застосувань. Це спричинило збільшення попиту на друкувальні голівки, які можуть працювати з різноманітними чорнилами на вищих швидкостях, пропонуючи кращу роздільну здатність друку та підвищену довговічність.

На ринках комерційного друку та друку паковань нові друкувальні голівки створені для забезпечення оптимізованих обсягів крапель для друку не лише на традиційному високоякісному папері, але й на крейдованому папері та плівці. Чорнила, які швидше висихають, також стають дедалі більш важливими, що висуває нові вимоги до сумісності друкувальних голівок.

Компанія стверджує, що конструкція технології друкувальної голівки Kyocera забезпечує стабільний безперервний друк для підвищення продуктивності в промислових друкарських операціях. Нова технологія друкувальної голівки Kyocera, доступна з квітня 2024 р., забезпечує рециркуляцію чорнил навколо сопла, що запобігає висиханню сопел, одночасно сприяючи рівномірності температури та перешкоджаючи осіданню чорнил.

Kyocera стверджує, що ця функція забезпечує стабільний друк різними видами чорнил, включно зі швидковисихаючими, при цьому зменшуючи планове обслуговування, наприклад, очищення друкувальної голівки під час перезавантаження принтера.

Нова голівка також включає систему водяного охолодження як функцію, щоб підвищити якість безперервного, високошвидкісного, високоякісного друку. Завдяки оптимізації конструкції каналу потоку чорнила та структури друкувальної голівки макс. об’єм краплі чорнила, що викидається з сопел, було збільшено до 4,0 пЛ, що приблизно на 43% більше, ніж у попередній моделі при частоті управління 80 кГц, із покращеною стабільністю струменевого викиду.

У компанії пояснили, що завдяки вищій продуктивності це дає змогу охоплювати ширший діапазон носіїв за рахунок оптимізації об’ємів крапель для комерційного друку та друку паковання.

Kyocera розробила монолітний п’єзоелектричний привод (116x34х0,04 мм), використовуючи запатентовану технологію розробки матеріалів для щільних полікристалічних керамічних приводів і технологію виробництва для тонких п’єзоелектричних керамічних підкладок. Kyocera застосувала цю технологію для друкувальної голівки KJ4B-EX1200-RC.

Використовуючи великий монолітний п’єзоелектричний привод, компанія Kyocera стверджувала, що досягла рівномірної якості зображення всередині друкувальної голівки, а також вищої якості друку. Прийнявши той самий інтерфейс, що й у звичайної друкувальної голівки (KJ4B-1200), Kyocera заявила, що зменшила вартість розробки системи управління та покращила універсальність пристрою.

Компанія прагне розширити можливості цифрового друку та сприяти стабільності світової поліграфічної галузі. Kyocera представить цю голівку на drupa 2024 з 28 травня по 7 червня 2024 року.