«Ця цифрова машина, призначена для нанесення захисної паяльної маски, є справжньою проривною інновацією на ринку, де значною мірою домінують традиційні процеси», - заявили партнери.

Ринок виробництва друкованих плат, що оцінюється в $82 млрд, зростає майже на 5% на рік і, як очікується, продовжить зростати впродовж наступних 10 років, досягнувши $140 млрд у 2032 році. На азіатські ринки припадає 80% світового виробництва, на Європу та США — 5 і 3%, відповідно.

Виробництво друкованих плат — складний виробничий процес, що включає численні технологічні етапи та використовує технології, що практично не змінилися за останні кілька років. Рішення, розроблене MGI та Altix, значно спрощує цей процес.

Переваги для клієнтів є численними: скорочення часу циклу виробництва, економія праці та енергії, а також значне скорочення споживання хімікатів та викидів забруднюючих речовин.

Altix ділиться своїм досвідом у галузі друкованих плат, а MGI – у галузі струменевих принтерів та витратних матеріалів для друкарської електроніки. Завдяки цьому рішенню індустрія друкованих плат зможе розпочати перехід на цифрові технології, наслідуючи приклад поліграфічної галузі.

Директор Altix Жером Ван Страатен зазначає: «AltiJet скорочує кількість кроків, потрібних для нанесення паяльної маски на 50-60%. З екологічної точки зору заміна традиційного субтрактивного процесу, заснованого на розчинниках та численних маніпуляціях, адитивним струменевим процесом значно знижує вплив на довкілля за рахунок повного виключення розчинників та різкого зниження енергоспоживання».

Цифри підтверджено дослідницьким інститутом Fuji Chimera. За даними цієї японської дослідницької установи, перехід на струменевий друк на етапі осадження Solder Maks призведе до дуже значного скорочення викидів забруднюючих речовин щороку:

  • -20 000 тонн викидів ЛОС (летких органічних сполук);
  • -22,5 мільйонів тонн викидів водних забруднюючих речовин;
  • -70% відходів виробництва.

Президент MGI Едмонд Абергель пояснює: «Ми не збирачі, а виробники, IT-розробники та хіміки. Машина AltiJet поєднує високоточну механіку (близько 1 мікрона), струменевий принтер високої чіткості, розроблений власними силами, власні ІТ-інтерфейси, програми та RIP, а також чорнила, спеціально розроблене для цього на нашому заводі в Іль-де-Франс.

Володіння цими різними елементами було неодмінною умовою розробки цифрової друкарської машини, яка якнайкраще відповідала б очікуванням виробників галузі». АltiJet можна використовувати для виробництва прототипів у рекордно короткі терміни, а також для запуску малих та середніх накладів на вимогу з максимальною легкістю. Цифрова технологія AltiJet не лише значно скорочує виробничі витрати для виробників, але також дає їм змогу захоплювати нові ринки, оскільки їхні клієнти тепер можуть виробляти продукцію на вимогу в найкоротший термін, щоб адаптуватися до ринкових змін.