Рулонні машини, зокрема для фінішної обробки етикетки, можуть працювати в режимах повної ротації (full rotation) та напівротаційному (semi rotation). Обидва використовуються при різних операціях — висічці, нанесенні фарби у флексосекції, вибірковому фольгуванні тощо. У варіанті повної ротації задіяна вся поверхня робочого циліндра. Це забезпечує високу та постійну швидкість роботи, проте потребує великого набору робочих циліндрів – свій під кожен рапорт (довжину висікання або тиснення).

За напівротаційного режиму для різних рапортів застосовується один досить великий циліндр, робочою є лише частина його поверхні. Такий підхід суттєво скорочує номенклатуру робочих циліндрів, що особливо важливо під час роботи з короткими накладами, вкл. цифрові. Однак у напівротаційному режимі швидкість руху матеріалу непостійна і циклічно змінюється. Вона максимальна на робочій ділянці і знижується до нуля і іноді до «негативних величин» при зворотному ході робочого циліндра.

При нанесенні холодної фольги напівротаційним методом циклічно змінюється швидкість як матеріалу, що обробляється, так і самої фольги. Якщо для матеріалу це не є проблемою, то для тонкої фольги падіння натягу до нуля призводить до появи складок, деформацій та інших дефектів.

Інженери Vision спроєктували, виготовили та впровадили у серії своїх машин рішення, що усуває описану проблему. Рішення просте, недороге і включає, зокрема, додатковий натяжний «ніп-ролик». В результаті при зворотному ході циліндра деформації фольги не відбувається. Першу у світі машина, в якій реалізовано новинку, введено в експлуатацію в Мексиці.