«Лише за десять років виробництво наших членів перевищило виробництво в США та Канаді на 30%», — каже Кетрін Пліцко-Кернінон з EUROSAC.

Scankraft змогла збільшити обсяг виробництва крафт-паперу зі 150 000 т 1932 р. до 1 млн т 1962 року.

Сьогодні EUROSAC представляє понад 75% європейських виробників паперових мішків. Члени асоціації працюють у 20 країнах і щорічно виробляють понад п’ять мільярдів паперових мішків.

CEPI Eurokraft налічує дев’ять компаній-членів, які виробляють три млн. т паперу. Організації об’єднали свої зусилля у 1993 р., щоб спільно реалізовувати екологічну стратегію, дослідження, комунікації та політичну діяльність. Багаторічна модернізація заводів та економія ресурсів сприяли підвищенню енергоефективності та зменшенню впливу на довкілля. Останній звіт показує скорочення на 28% вуглецевого сліду від викопного палива в період з 2007 по 2018 рік.

Постійне вдосконалення технології обробки волокон та контролю процесу на папероробних машинах сприяло значному покращенню механічних властивостей мішкового паперу. У період із 1994 по 2014 р. міцність паперу збільшилася на 45%. Завдяки цьому питома витрата паперу знизилася з 253 г на мішок у 1969 р. до 127 г на мішок у 2011 році. Сьогодні паперовий мішок для будівельних матеріалів важить близько 90 г.

У 1960 рр. поєднання паперу з пластиком набуло поширення для посилення захисту, наприклад, від водяної пари та кисню. Ця розробка відкрила шлях для водовідштовхувальних паперових мішків, що вийшли на ринок у 2015 році. Приблизно у 2010 р. промисловість почала замінювати пластик біобар’єрними матеріалами, наприклад, із кукурудзи чи целюлози, щоб пропонувати екологічно чисті паперові мішки з високими захисними функціями. Приблизно 1980 р. технології відбілювання дали змогу зробити коричневий мішковий папір білим і відкрили нові рекламні можливості.

З 2000 р. стали популярними інші зручні функції (системи легкого відкривання та повторного закривання).

З розвитком автоматизації (цифрове нанесення клею та автоматична зміна рулонів), швидкість машин для виробництва паперових мішків збільшилася зі 160 мішків на хв. у 1975 р. до 400 мішків на хв. сьогодні.

Пакувальне обладнання розвивалося аналогічним чином. Ротаційна розливна машина Roto-Packer вийшла на ринок у 1960 р., коли в усьому світі зріс попит на цемент, а разом з ним і потреба в пакувальних системах з більш високою продуктивністю. Швидкість наповнення досягла 900 мішків на годину. Сьогодні найпередовіша пакувальна лінія досягає швидкості наповнення до 6000 мішків на годину.

У рамках конгресу EUROSAC цього року близько 130 учасників обговорили останні розробки для індустрії паперових мішків і мішкового крафт-паперу. У центрі уваги були проблеми та можливості переробки паперових мішків та пакетів.

Найвизначніші інновації галузі за останній рік були представлені під час щорічної премії EUROSAC Grand Prix Award. Золота нагорода дісталася компанії Tidy, срібна — Nordic Paper, а бронзу та приз симпатій глядачів отримали Crown Van Gelder, Fiorini Packaging і Novidon.

Європейські виробники паперових мішків у 2021 р. виробили на 4,8% більше продукції, ніж у 2020 р. Гарне зростання продемонстрували галузі з найбільшою часткою споживання паперових мішків — цемент (+3,4%), будівельні матеріали (+8,2%) та продукти харчування (+3%). 2022 рік також почався добре: за перші три місяці року постачання збільшилося на 3,9%.