Під час звичного виробництва одягу залишається багато відходів, які нерідко невірно утилізуються. Стартап Simplifyber пропонує технологію, що дає змогу використовувати стільки матеріалу, скільки треба для виготовлення. Одяг шиється зі спеціального матеріалу, що нагадує за своїми властивостями шкіру, а процес виробництва схожий на виготовлення паперу.

Для отримання такої тканини спочатку готують рідку суміш із деревної целюлози. Далі рідину заливають у спеціальні форми. Після висихання окремі частини зшивають між собою. При цьому можна регулювати склад суміші, що дає змогу отримати матеріали з різними властивостями.

Співзасновниця стартапу Марія Інтшер-Овранг зазначає, що такий підхід дає змогу відразу задавати розміри викрійки та уникати відходів при різанні. Також можна виготовляти одяг за персональними розмірами. Для цього можна відсканувати тіло клієнта та підігнати під нього розміри викрійок.

Як досвідчений зразок Simplifyber представили кросівки, виготовлені за допомогою розробленої технології. Верхня частина взуття зроблена за допомогою розробленої технології, а підошву надруковано на 3D-принтері.

Верхня частина кросівок текстурована. Такий візерунок вдалося створити під час висихання тканини. Також у стартапі зазначають, що целюлозну тканину можна фарбувати до того, як вона висохне, що економить витрати води під час виробництва, а стару тканину можна переробити та використати повторно.