За прийнятних технічних характеристик це устаткування вигідно відрізняється надійністю, зручністю в експлуатації та помірними цінами.

На підприємстві здійснюються всі види механічної обробки деталей з їхньою термообробкою

та нанесенням захисного покриття, а також виготовляються електричні шафи управління з їхнім програмуванням.

Устаткування, виготовлене на «Київполіграфмаші», успішно експлуатується в 20 країнах Європи, Азії та Південної Америки.

Про підсумки надскладного 2020 р. нам розповів багаторічний керівник ПрАТ «Київполіграфмаш» Володимир Максименко.

 

Підсумки 2020 року

«Цей рік, через відомі причини, був надзвичайно складним, — зазначає пан директор. — Але, впродовж року, великими зусиллями та з Божою допомогою, нам вдалося забезпечити майже безперервний виробничий процес і зберегти обсяги виробництва та реалізації, близькі до рівня минулого року. Отже, процес ми забезпечуємо, а бажану прибутковість бізнесу, через зниження рентабельності машинобудівного виробництва, — не завжди.

Ми працюємо за різними напрямками:

  • розробка та виробництво машин;
  • виготовлення запасних частин до поліграфічної техніки;
  • модернізація друкарської техніки;
  • виконання сторонніх замовлень з механічної обробки деталей для інших галузей.

Також маємо спільне виробництво полімерних виробів. За останні роки обсяги виробництва нових машин зменшуються, а інші напрямки, навпаки, зростають.

У січні 2020 р. ми провели пусконалагоджувальні роботи та запустили в експлуатацію ниткозшивну поліграфічну машину «БНШ-6» і дротозшивну поліграфічну машину «4БПШ-30» у друкарні українського оборонного відомства. Крім цього, поставили дротозшивну машину «ЗТПШ-70» в Ромни та ниткозшивну поліграфічну машину «БНШ-6» до Білорусі, на старовинне мозирське поліграфічне підприємство «Колор».

Ниткозшивна поліграфічна машина «БНШ-6АМ»

Нагадаю, що це – напівавтоматичний варіант серійних ниткозшивних машин, які успішно експлуатуються в багатьох країнах Європи, Азії та Південної Америки. Машини цієї моделі забезпечують високоякісне шиття книжкових блоків трьома видами стібків, в т.ч. із застосуванням корінцевого матеріалу (марлі). Їх оснащено вузлами рівняння зошитів, клейовими апаратами та низкою модернізованих вузлів, які дали поліпшити якість продукції.

У жовтні ми завершили виробництво та заводські випробування нової моделі восьмифарбової флексографічної машини «ФДР-600/8» з центральним друкарським циліндром. Вона призначена для багатокольорового друку на різних видах рулонних матеріалів.

Нова машина є аналогом заводських серійних машин «ФДР-420/8», які успішно експлуатуються в країнах ЄС та СНД. Але в неї збільшено ширину друку до 620 мм, а також проведено зміни з удосконалення конструкції: модернізовано привід зміщення формних валів, а також систему сушіння та бокового рівняння полотна. На системі управління натягом матеріалу, з боку розмотки, встановлено пневматичну муфту. «ФДР-600/8» оснащено пристроєм завантаження важких рулонів матеріалу. А система її відеоспостереження забезпечує контроль процесу як при звичайному, так і при зворотному друці.

Машина має цифрову систему управління та можливість Інтернет-підключення для дистанційної діагностики, а потрібна інформація подається на сенсорну панель головного пульта.

«ФДР-600/8» успішно пройшла сертифікацію за трьома Директивами ЄС. Її відвантажено до Словаччини, де вже дванадцять років успішно експлуатується її попередниця «ФДР-420/8». Для нашого словацького замовника ми також спроектували та виготовили спеціальний верстат для монтажу друкарських форм, дванадцять спеціальних пневматичних валів (мандрелей) та установку для монтажу пневматичних гільз на ці та інші вали.

«ФДР-600/8» успішно пройшла сертифікацію за трьома Директивами ЄС. Її відвантажено до Словаччини, де вже дванадцять років успішно експлуатується її попередниця «ФДР-420/8»

Нині, крім різних сторонніх замовлень, у виробництві перебувають вузькорулонна флексографічна та бобінорізальні машини.

Те, що ми виготовляємо складні машини в такий непростий теперішній час, — це чудово, але цього замало. Бо лише ритмічність і серійність забезпечують бажану рентабельність виробництва.

Добре, що нам вдалося зберегти певний інтелектуальний та виробничий потенціал, але завантаження нашого виробництва залежить від стану поліграфічної та пакувальної техніки, а він — у стадії стагнації.

Ми виконали значний обсяг робіт з виготовлення спеціального оснащення, формних та пневматичних валів з шестернями до друкарських машин, запасних частин і деталей до флексографічних та брошурувально-палітурних машин. Виконувалися сторонні замовлення з виготовлення деталей та вузлів, також зросли обсяги полімерного виробництва.

За цим напрямком ми вже багато років успішно співпрацюємо з добре відомим українським постачальником і виробником полімерних виробів – ВТК «Полімерцентр». На полімерному виробництві у нас також працює невелика флексодрукарська дільниця, на якій експлуатуються дві друкарські та бобінорізальна машини нашого виробництва. Вони, в основному, друкують на полімерній бар’єрній плівці для молокозаводів. А наші конструктори мають змогу моделювати на цих машинах розробки з удосконалення конструкції машин.

 

Бобинорізальна машина "2ПР-1300" для продольного різання рулонів полімерної плівки, паперу, ламінованих виробів, алюмінієвої фольги, з подальшим намотуванням у рулони

Складнощі

Нерідко ритмічність грошових надходжень не відповідає реальним потребам підприємства. Щоденно потрібно здійснювати якісь платежі. Але мене, як керівника підприємства, найбільше непокоять 7-е число – день виплати зарплати, 15-е – день реєстрації частини накладних ПДВ, 22-е – день виплати авансу, 30-е – день сплати всіх податків та попередньої оплати за теплоенергію та електроенергію. І так щомісячно вже багато років.

Не обійшла нас і пандемія коронавірусу. У березні, через введення в країні надзвичайно жорсткого карантину, ми взагалі призупинили роботу, крім чергових, охоронців та директора. І таке рішення, на мою думку, було невиправданим. А тепер, як завжди, вже інша крайність, хоча кількість захворювань збільшилася в десятки разів. Є поодинокі випадки захворювань і на нашому підприємстві. Але ми суворо дотримуємося карантинних заходів: температурний скринінг на прохідній, маски, дезінфекція, самоізоляція та терміновий аналіз, за рахунок підприємства, при підозрі на захворювання.

Що ж до загальних проблем, то в Україні були та залишаються вкрай несприятливими економічні умови для прозорого виробництва. Через неефективність та непрозорість державних регуляторів ми маємо високі та непрогнозовані ціни на енергоносії, що негативно впливає на конкурентоспроможність та ускладнює розрахунок витрат і прибутковості бізнесу.

В Україні дорогі та майже недоступні кредитні ресурси для розвитку виробництва та поповнення обігових коштів. А це для нас, виробничників, досить критично, адже як відомо, гроші – кров економіки. А іноземні інвестиції також майже не заходять до країни через складність та перманентні зміни правил ведення бізнесу.

Ми маємо недосконалу податкову систему. Що ж до ПДВ, то суб’єкти господарювання перебувають у нерівних умовах й поділяються, фактично, на три категорії:

  • ті, хто платить двічі на місяць і нудяться з реєстрацією накладних;
  • суб’єкти, які чомусь взагалі звільнені від сплати ПДВ;
  • ті, хто, навпаки, отримує прибуток від повернення ПДВ за рахунок експорту та різних сумнівних схем.

Думаю, що за нинішніх умов замість ПДВ та податку на прибуток, треба вводити єдиний і зрозумілий для всіх податок з обігу.

І наостанок, якщо держава неспроможна допомогти своєму виробнику, то вона принаймні має йому не заважати. Але навіть цього року ми пройшли комплексні перевірки з екології та пожежної безпеки, у минулому — Держпраці. Хоча наше підприємство прозоре та не несе ніяких загроз, а навпаки справно сплачує податки, зарплату і навіть залучає до держави валютні кошти.

Але, судячи з нинішніх, та й попередніх наших гетьманів, сподіватися на якесь покращення не доводиться, а тому розраховуємо лише на себе та волю Божу.

Однак, зношені автомобільні шини я не викидаю!

 

Головний конструктор ПрАТ "Київполіграфмаш" Геннадій Красильников

Подяка

Незважаючи на пандемію та певну обмеженість фінансових і кадрових ресурсів ми традиційно продовжуємо створювати нову техніку. На новий рік заплановане корегування конструкторської документації за результатами виробництва машини «ФДР-600/8», потім — модернізацію окремих серійних машин, ну а потім… чого забажає ринок.

І тут хочу згадати і подякувати за відданість та високий професіоналізм головному конструктору Геннадію Красильникову та конструкторам Владиславу Братуну, Сергію Піхалу, Семену Фінгерману, Олександру Іванову та Петру Скоробагатьку. Їхня ефективність є навіть вищою, ніж цілих окремих інститутів та КБ.

В завершення хочу подякувати вашому журналу та вам особисто, Ігоре Вікторовичу, за відданість українській поліграфії та інтерв’ю і привітати всіх колег з прийдешнім Новим роком. Хай щастить і щоб завжди клювало!»