Відповідно до останнього звіту Національного інституту статистики Іспанії (INE), в Іспанії будівельне сміття становить понад 30% від загальної кількості утворених відходів, а коефіцієнт його відновлення – лише 48%. 

Paper Sacks Go Circular Spain – це альянс компаній, які поділяють спільний інтерес у побудові циклічної економіки для паперових пакетів в Іспанії. Починаючи з паперових мішків для будівельних матеріалів, коаліція шукатиме синергію з іншими потоками відходів від будівництва та знесення, щоб збільшити обсяги та досягти масштабування. Мета ініціативи — покращення переробки паперових пакетів, які використовуються для будівельних матеріалів, таких як цемент, гіпс та ізоляція, збалансовуючи стійкість та економічні аспекти.

Галузеві асоціації Eurosac і CEPI Eurokraft очолять альянс, керуючись спільною метою: вдосконалити циркулярність паперових пакетів у будівництві.

У червні Paper Sacks Go Circular Spain провела вебінар Construction Goes Circular, у якому взяли участь понад 80 учасників, щоб представити ініціативу та пояснити ролі та обов’язки в ланцюжку створення вартості. Теми охоплювали розвиток стосунків між учасниками, поширення циклічної моделі на інші будівельні матеріали та сприяння членству в альянсі. Arpada Group з Іспанії вже є добрим прикладом цього альянсу в дії. Вона успішно відокремлює будівельне сміття для ефективної переробки паперових пакетів і працює над більш оптимізованими системами поводження з відходами. 

Карлос Мартінес Езкерра, менеджер із циклічної економіки в Mondi Flexible Packaging, каже: «Ця ініціатива демонструє прагнення Mondi співпрацювати з галузевими партнерами по всьому ланцюжку створення вартості для підвищення рівня переробки використаних паперових пакетів. Це створює масштабований підхід для решти Європи та інших галузей промисловості, що приводить до скорочення витрат на управління відходами, значного збільшення рівня валоризації та підтримує прозорість і відстежуваність економіки замкненого циклу. Ми пишаємося тим, що є одними з ініціаторів заснування».