Угода підлягає нормальним умовам закриття, включаючи потрібні дозволи регулюючих органів. Epson і Fiery мають довгу історію підтримки клієнтів, щоб максимізувати їхню продуктивність за допомогою технології цифрового друку. Провідні в галузі продукти Fiery дали змогу досягти виняткових результатів, на які друкарні покладалися понад три десятиліття, а ПЗ, сервери та рішення Fiery для робочих процесів доповнять стратегічне бачення Epson та лідерство в галузі друкарського обладнання для прискорення зростання цифрового друку у всьому світі.

Очікується, що придбання буде завершено впродовж 2024 р. за умови отримання потрібних дозволів регулюючих органів та інших звичайних умов закриття. Після придбання Fiery стане частиною групи Epson, збереже нинішню назву та організаційну структуру та продовжить працювати у існуючих офісах.

Коментар галузевого експерта Ігоря Терентьєва: «Це, безумовно, важлива подія для індустрії і дуже добре придбання для Epson, яка не має власних контролерів друку та відповідного ПЗ RIP такого рівня. Epson суттєво посилить позиції у поліграфії. Зустрічав цифру, що за весь час у світі було встановлено понад 2 млн. контролерів Fiery.

Нагадаю, що колись історія Electronics for Imaging (EFI) розпочиналася саме з розробки контролерів друку – спочатку для звичайних офісних копірів, а пізніше – для листового та широкоформатного професійного друкарського обладнання. Згодом марка Fiery стала синонімом широкої функціональності та продуктивності в секторі цифрового друку.

Цікаво, що на початку минулого року компанія EFI відокремила бізнес Fiery в окрему компанію. Не знаю, як це вплинуло на вартість придбання для Epson (сума угоди не оголошується), але, ймовірно, процес переговорів за участю лише власників Siris був простішим – просто бізнес і ніяких сантиментів про витоки».