На заході були власники трохи менше 27,5% акціонерного капіталу Heidelberg. Правління пояснило акціонерам стратегічний напрямок компанії, розповіло про показники балансу за минулий ф.р. (з 1 квітня 2023 року по 31 березня 2024 року) та перспективи на майбутнє.

На своїх перших щорічних загальних зборах компанії генеральний директор Юрген Отто підкреслив: «Я переконаний, що ми можемо і створимо гарне та успішне майбутнє для Heidelberg».

Однією з причин цього є стабільне фінансове становище, якого Heidelberg досяг наприкінці 2023/2024 фінансового року. Підприємство третій рік поспіль отримує чистий прибуток. Крім того, Heidelberg є світовим піонером технологій для поліграфічної промисловості та постачальником комплексних рішень для всіх сучасних процесів друку. Ця пропозиція призвела до найкращого обсягу замовлень за останні роки на виставці drupa на початку нового 2024/2025 фінансового року.

Юрген Отто також наголосив на досвіді компанії, який варто підтримувати як сильну сторону.

Компанія працює над стратегією, щоб продовжувати протидіяти зростаючим витратам у майбутньому.

«Heidelberg має знову зростати в майбутньому – особливо з точки зору обороту, – сказав Юрген Отто. — Нам також треба підтримувати високий рівень дисципліни витрат, особливо щодо витрат на персонал».

Heidelberg бачить один із важелів для більшого зростання продажів у своїй міцній міжнародній позиції приблизно в 170 країнах світу з найбільшою глобальною мережею продажів і обслуговування в поліграфічній промисловості.

Ця інтернаціоналізація має бути використана та розширена ще більшою мірою, особливо на перспективних ринках таких як Азія, США та країни, що розвиваються. Однак наразі також вивчаються потенційні можливості співпраці, за допомогою яких глобальна мережа продажів і обслуговування може бути використана для відкриття нових секторів.

Другий напрямок стратегії зростання — розширення ланцюжка створення вартості з акцентом на цифровому та пакувальному друці.

Співпраця з Canon у зростаючому сегменті промислового струменевого друку, представлена ​​на drupa, і подальший розвиток системи Boardmaster для сегмента гнучкого паперового паковання підкреслюють цей підхід.

Третій акцент — увага промисловому бізнесу Heidelberg для відкриття нових ринків.

З цією метою компанія вивчає, які навички, досвід і ресурси можна використовувати за межами поліграфічної промисловості, зокрема для високоточного машинобудування, автомобільної промисловості чи енергетичного сектора.

Акціонери компанії мали проголосувати по дев’яти з десяти питань порядку денного річних Загальних зборів, включаючи обрання трьох з шести представників акціонерів до Наглядової ради.

Балотувалися пані Лі Лі (вже є членом Наглядової ради з 2019 року) і, вперше, пані Карін Дом і пан Йеппе Франдсен. У рішенні про призначення членів Наглядової ради переважна більшість осіб, які мають право голосу, погодилися з кандидатами, запропонованими керівництвом. Усі кандидати активно підтримуватимуть компанію на шляху до успішного майбутнього своїми навичками та досвідом (посилання на програму загальних зборів із резюме кандидатів). Термін повноважень членів Наглядової ради д-ра Фріца Остерле та пані Лі Лі закінчився наприкінці річних загальних зборів 25 липня 2024 р. Крім того, пан Фердинанд Рюш подав у відставку з наглядової ради після закінчення річного засідання.

Акціонери також ухвалили вісім інших рішень.