Було проведено три конференції, які вісвітлювали низку проблем та методики їхнього вирішення у пакувальній індустрії.

23 квітня відбулася конференція на тему: «Інновації в пакувальній промисловості: регулювання, екологія та цифровізація».

На конференції розглядалися зміни в європейському законодавстві щодо сортування та процесу рециклінгу упаковки. Особливу увагу приділяли рециклінгу одноразового посуду та розробці сенсорного біополімерного пакування. Обговорювалися питання впровадження стандартів GS1, які стануть обов’язковими на території Євросоюзу до 2027 року.

Основною метою цих стандартів є уніфікація ідентифікаційних кодів для різних груп товарів. Це має спростити відстеження логістичного переміщення товарів між країнами-учасниками цього стандарту, а також створення єдиного електронного реєстру.

Другий день конференції був присвячений темі: «Еволюція паковань – цифровізація, штучний інтелект і правила ЄС як рушійна сила пакувальної промисловості».

На конференції розглядалися питання креативної розробки нових продуктів паковання згідно чинних та планованих норм Євросоюзу, впровадження розумних систем кодування для оптимізації продуктів та полегшення відслідковування їх від виробництва до утилізації або рециклінгу. Зокрема, виробників гофропаковання зацікавило розширення сортів макулатури.

В останній день конференції обговорювали питання застосування QR-кодів на території Євросоюзу для продуктів пакувальної промисловості. Розробники цієї системи показали можливості QR-коду, який буде містити всю потрібну інформацію щодо продукту та паковання. Ця інформація буде корисна як для споживачів так для контролюючих органів.

У виставці взяла участь українська компанія з багаторічною історією — Inter Pack. Її паперова продукція у вигляді картонних гільз, кутників, піддонів, склеєних та пакувальних картонів займала достойне місце в павільйоні.

На виставці були показані цікаві технологічні рішення. Наприклад, машині які зминають папір і утворюють з нього прокладку всередині посилок. Поліетилену стане меньше, а споживання паперу зросте.