Ретортні паковання — це гнучкі ламінати, що дозволяють зберігати продукти без охолодження. Зазвичай вони складаються з кількох шарів PET, алюмінієвої фольги та PP, що унеможливлює перероблення. Нове рішення вирішує цю проблему, зберігаючи бар’єрні властивості й термостійкість у моно-структурі з поліпропілену.

Bobst застосувала свою технологію вакуумної металізації Expert K5 AluBond®, що підвищує бар’єр і адгезію шару.

Brückner розробила інлайн-покриття, яке дозволяє створювати надтонкий металоприйнятний шар, стійкий до розтягування й високих температур.

Mitsui Chemicals додала водну дисперсію поліуретану TAKELAC™ та поліолефінову смолу ADMER™, які забезпечують термостійкість і адгезію.

Результати випробувань довели: матеріал витримує стерилізацію, зберігаючи OTR, WVTR (швидкість проникнення кисню та водяної пари через матеріал) і адгезійні властивості. Хоча рішення ще проходить фінальну стадію розробки, воно може відкрити шлях до масштабного переходу на перероблювані ретортні паковання — наприклад, для вологих кормів для тварин.

За словами представників компаній, ця співпраця довела, що синергія експертизи, лабораторій і технологічних центрів здатна змінити правила гри у сфері сталого гнучкого пакування.

Новий етап у розвитку циркулярної економіки — без компромісів між функціональністю та екологічністю.