The Telegraph стверджував, що можна замовити підроблені марки оптом з Китаю, і вартість однієї становить лише 4 пенса за марку першого класу залежно від обсягів. Підроблені марки потім продаються через Інтернет або через незалежних роздрібних продавців, які можуть або не можуть знати, що вони підроблені.

Розслідування The Telegraph було підхоплено основними новинними виданнями, включаючи BBC. За останні роки ціна поштових відправлень надзвичайно зросла.

2 квітня ціна на марки першого та другого класу зросла на 10 пенсів до £1,35 та 85 пенсів відповідно. Марки нового зразка зі штрих-кодом були представлені у 2022 році.

Одержувачі відправлень, надісланих з використанням марок, які системи виявлення Royal Mail вважають шахрайськими, отримують штраф у розмірі £5 за повернення своєї пошти. Printweek запитав Royal Mail, скільки фальшивих марок вона виявляє щотижня чи щомісяця. Поштовий оператор відмовився надати будь-які цифри, які б ілюстрували масштаби проблеми. Представник Royal Mail прокоментував: «Ми наполегливо працюємо над видаленням підроблених марок з обігу.

Ми регулярно перевіряємо онлайн-ринки, щоб виявити підозрілу діяльність, наприклад продаж марок зі значними знижками, і тісно співпрацюємо з роздрібними продавцями та правоохоронними органами, щоб виявити тих, хто виробляє підроблені марки. «Ми тісно співпрацюємо з кількома поліцейськими відділками по всій країні, і в останніх випадках ми виявили підробні марки роздрібною вартістю понад £250 000».

Представник Royal Mail також застеріг від покупки марок, які продаються за зниженими цінами. Поштовий оператор заявив, що впровадження нових марок зі штрих-кодом із додатковими функціями захисту ускладнило шахраям можливість копіювати марки, і стверджував, що «в результаті кількість підроблених марок зменшилася приблизно на 90%».

«Ми хочемо, щоб наші клієнти впевнено купували марки.

Ми наполегливо рекомендуємо клієнтам купувати марки лише в поштових відділеннях та інших авторитетних роздрібних магазинах на Хай-стріт і не купувати марки в Інтернеті – за винятком офіційного магазину Royal Mail». На веб-сайті Королівської пошти також є вказівки щодо виявлення підроблених марок.