Koenig & Bauer під час нещодавніх Днів технологій зосередилася на презентаціях для брендів і клієнтів із живою демонстрацією роботи машин CI Flexo та RotaJET. Понад 150 відвідувачів змогли зануритися в історію спеціально створеного власного бренду Koenig & Bauer «Happy Farm Box», на основі якого і був побудований дводенний захід.

Були продемонстровані новітні технологічні досягнення, такі як флексографічний друк на біорозкладаній плівці безпечними для харчових продуктів фарбами. Інші компоненти демонстраційних коробок або паковань були надруковані у цифровий спосіб чорнилами на водній основі та ґрунтовками, безпечними для харчових продуктів. Були показані приклади друку на вимогу з мінімальними відходами, зміни роботи під час друку попереднього накладу в промислових масштабах.

Важливим моментом стала демонстрація творчих і стійких можливостей цифрового друку з потенціалом штучного інтелекту в декоративній промисловості, тоді як у минулому існували обмеження через окружність циліндра. Гості заходу мали змогу побачити процес друку зблизька на цифровій рулонній машині RotaJET та флексографічній CI. Вони дізналися більше про історію Koenig & Bauer як високотехнологічної компанії.

Основний доповідач Томас Райнер, генеральний директор Berndt & Partner Group, поділився своїми експертними знаннями щодо майбутньої презентації паковання. Компанія Koenig & Bauer представила на Technology Days машину наступного покоління XD Pro CI Flexo. Поєднуючи майже 50-річний досвід на ринку флексодруку та всесвітньо відомі інженерні розробки, машина виводить продуктивність, послідовність процесу та ефективність на новий рівень.

XD Pro CI Flexo розроблена, щоб своєчасно задовольнити вимоги ринку щодо швидкості короткосерійного виробництва екологічного гнучкого паковання з доданою вартістю.

На Technology Days відбулися презентації старшого менеджера з роботи з партнерами Amazon Гюнері Тугку, яка розповіла про цифрову трансформацію, і віце-президента з цифрових технологій Koenig & Bauer Сандри Вагнер, яка представила надихаюче бачення майбутнього у своїй доповіді про Connect Packaging.

У доповіді Інституту Фраунгофера йшлося про біологічні матеріали та бар’єрні покриття. Компанія Koenig & Bauer Coding продемонструвала необмежені можливості від кодування в реальному часі на пакованні макаронних виробів за допомогою udaFORMAXX і alphaJET 5 X, а також індивідуального лазерного маркування металевих соломинок для напоїв і нанесення логотипів лазерним гравіюванням.

Також було продемонстровано систему енергоменеджменту VisuEnergy X від Koenig & Bauer й представлено естетично привабливе, але також екологічно чисте кодування на дерев’яних столових приборах за допомогою CO2-лазера.