Компанія заявила, що регулярно розглядає різні варіанти в межах своєї системи розподілу капіталу, спрямованої на прискорення зростання в секторах паковання, що структурно зростають.

Mondi вважає, що можливе об’єднання всіх акцій із DS Smith відкриває захоплюючу можливість створити лідера європейської галузі екологічних рішеннь для паперового пакування. Переваги такого об’єднання:

  • добрі позиції, щоб отримати вигоду від тенденцій структурного зростання екологічного паковання;
  • отримання переваг від розширеної вертикальної інтеграції, що забезпечує збалансовану позицію паперу, більшу стабільність доходів впродовж циклу та покращену безпеку постачання паперу на користь як акціонерів, так і клієнтів;
  • виграш від значної синергії в результаті вертикальної інтеграції разом із надзвичайно взаємодоповнюваними позиціями та досвідом у сфері тарного картону, рішень з гофрокартону та гнучкого паковання, на додаток до очікуваних переваг ефективності в комбінованому ланцюжку постачання та адмініструванні.

Стратегія Mondi полягає в збільшенні вартості та застосуванні дисциплінованого підходу до придбань та інвестицій у рамках розподілу капіталу. Будь-яка транзакція з DS Smith оцінюватиметься відповідно до цієї системи.

Mondi заявила, що він як і раніше прагне підтримувати міцне та стабільне фінансове становище, яке підтримується високим кредитним рейтингом інвестиційного рівня та дивідендною політикою, спрямованою на те, щоб запропонувати акціонерам довгострокове зростання дивідендів у контексті заявленої політики покриття. Далі компанія заявила, що не може бути впевненості, що буде зроблена пропозиція придбати DS Smith.

Згідно з Правилом 2.6(a) Кодексу, Mondi має не пізніше 17:00 7 березня 2024 року оголосити про твердий намір зробити пропозицію для DS Smith відповідно до Правила 2.7 Кодексу або оголосити що не має наміру робити пропозицію для DS Smith, і в такому випадку це оголошення буде розглядатися як заява, до якої застосовується правило 2.8 Кодексу.