Штефан і Мішель Хункелер, Бруно і Рудольф Мюллер, генеральний директор Hunkeler Даніель Ерні та Франц Хункелер

Довга та успішна історія почалася під час Другої світової війни, коли Ганс Мюллер працював у Hunkeler інженером-механіком, перш ніж відкрити власний бізнес у 1946 р. та заснувати компанію Hans Müller/Grapha. Ці добрі стосунки зберігаються десятиліттями.

Близьке розташування в регіоні Цофінген і вже існуюче та успішне партнерство в бізнесі виробництва машин і комплектуючих є ідеальною відправною точкою для ще тіснішої співпраці в майбутньому.

«Обидві компанії бачать чудові можливості для об’єднання своєї інноваційної діяльності та ще кращого обслуговування глобальної клієнтської бази в майбутньому за допомогою спільних продажів і обслуговування.

Тому дві родини власників вирішили здійснити цю стратегічну операцію, яка призвела до придбання Hunkeler AG компанією Müller Martini AG», — йдеться у заяві компаній.

Бруно Мюллер сказав: «Поліграфія постійно змінюється та регулярно потребує нових інновацій.

Об’єднавши ключові компоненти двох компаній, такі як персонал, досвід і технології, ми зможемо в майбутньому ще краще обслуговувати наших глобальних клієнтів за допомогою інноваційних рішень».

Стефан та Мішель Хункелери зазначили: «Між Hunkeler AG і Müller Martini є давнє партнерство та регулярний обмін.

Можливість злиття зараз є дуже вигідною як для партнерів, так і для наших спільних клієнтів, оскільки це призведе до значних переваг у об’єднаній компанії. Це також серйозне зобов’язання для регіону Цофінген».

Незрозуміло, якими будуть наслідки для окремих операцій компаній у Європі та за її межами, або для їхніх відносин із дистрибуторами та клієнтами в країнах, де немає прямих дочірніх компаній. Наприклад, у Великій Британії Hunkeler представляє Friedheim International, тоді як Müller Martini має власне підприємство у Великобританії.

Майбутнє популярного та добре відвідуваного заходу Hunkeler Innovationdays, який зосереджується на високоякісних системах струменевого друку та востаннє проходив у лютому/березні 2023 р. та мав відбутися лише на початку 2025 р., також наразі невідоме.