Статистика фактичного та прогнозованого обсягів промислового виробництва між 2020 і 2023 роками

Звіт свідчить, що поліграфічна та друкарська пакувальна галузь Великої Британії зазнала труднощів у 3 кв.: оптимістичні очікування щодо повернення замовлень виявилися марними, оскільки багато компаній відчули падіння обсягів друку.

Крихка економіка разом із занепокоєнням щодо інфляції та вартості життя вплинули на бізнес, оскільки компанії продовжують контролювати витрати, підвищувати продуктивність і шукати нові можливості.

Опитування Outlook показує, що третина (33%) друкарів збільшила рівень друку в 3 кв., тоді як інша третина залишалася стабільною, а 34% відчули зниження рівня друку.

Додатковий аналіз 3 кв. показав, що більше компаній знизили рівень зайнятості, оскільки впродовж року наймання працівників викликало велике занепокоєння. У середньому рівень цін знизився, незважаючи на те, що невеликій більшості вдалося зберегти стабільність. Дослідження свідчить, що маржу було скорочено, оскільки тиск на ціни продовжує нівелювати будь-які вигоди, отримані від скорочення витрат.

Занепокоєння щодо рівня продажів стало основною проблемою для опитаних компаній (53% респондентів): друкарські компанії мають адаптуватися та працювати по-іншому, щоб зберегти та збільшити продажі.

Порівняно з 35% в останньому кварталі, тиск на заробітну плату був третім за рейтингом занепокоєнням з 52%, оскільки багато компаній переглядали заробітну плату на початку року, а майбутнє підвищення мінімальної заробітної плати мало прямий вплив на занепокоєння.

Кайл Джардін, економіст BPIF, коментує: «У рамках нашої постійної відданості сталому розвитку в галузі ми знову додали розділ дослідження сталого розвитку до опитування. Більше половини респондентів повідомляють, що вимірюють свої викиди вуглецю, набагато більше, ніж у квітні. Я настійно закликаю членів BPIF завантажити повний звіт, приділити кілька хвилин, щоб ознайомитися зі змістом, і розглянути можливість відповісти на наступне опитування в січні. Це дослідження дійсно впливає на те, як ми можемо представляти нашу галузь».

Прогнози на 4 кв. передбачають зростання виробництва, але в основному завдяки зменшенню кількості компаній, які зазнають спаду (дається взнаки «високий» сезон). Очікується, що зниження інфляції та очікуваних відсоткових ставок покращать впевненість бізнесу та очікування щодо результатів

Виконавчий директор BPIF Чарльз Джарролд каже: «Поки що це був складний рік, але приємно спостерігати зростання впевненості та очікувань щодо останнього кварталу, навіть якщо це не зовсім відповідає тому, що можна вважати нормальним і є сезонним підвищенням».

Очікується, що зростання виробництва спостерігатиметься на 36% підприємств, тоді як 44% прогнозують, що вони зможуть утримувати рівень виробництва на стабільному рівні, 20% респондентів очікують падіння в 4 кварталі.

Звичайні обставини передбачають сильніший сезонний поштовх, однак, оскільки недостатня економіка, контроль за витратами та цифровізація в певних секторах продовжують домінувати, на початку 2024 р. також очікується тиск на заробітну плату та відчуватимуться наслідки інфляції.