Згідно зі звітом, етикетки без підкладки стали активно використовуватися впродовж останніх восьми років. AWAreness Linerless Labeling 2023 — це восьмий звіт AWA, присвячений технологіям безпідкладкових етикеток і ринкам, у якому міститься інформація про нові розробки, сфери розвитку та застосування.

Різноманітні чинники (практики сталого розвитку, економічна ефективність і прогрес у застосуванні техніки), спонукають до прийняття та постійного зацікавлення цією технологією.

Хоча етикетки без підкладки мають переваги перед традиційним ламінатом, чутливим до тиску, у цих областях, вони також мають деякі обмеження. Технологія Linerless представляє невелику частину світового ринку етикеток і декоративних технологій. Однак там, де функціональність і можливості технології добре підходять, вона забезпечує дедалі більш прийнятні переваги та рішення.

Згідно зі звітом, Північна Америка є найбільшим регіональним ринком етикеток без підкладки, на який припадає 52% світового ринку, за нею йдуть Європа з 41% і Азія з 7%.