Постачальник послуг веб-друку сам є частиною української компанії, більшість співробітників якої працюють зі Львова. Додаткові інвестиції послідували за раундом стартового капіталу минулого року та передують більшому раунду фінансування, який має відбутися наступного року.

Проміжне фінансування отримало підтримку від існуючого керівництва, сімейного офісу та існуючих акціонерів Brabant Development Company з Нідерландів та U-Ventures, підрозділу венчурного капіталу Western NIS Enterprise Fund, української інвестиційної компанії.

«Вони мають потенціал стати одними з перших глобальних гравців, які вийшли з України, особливо в складний період після повномасштабного російського вторгнення та війни», — каже Ендрю Сорохан, директор U-Ventures.

За словами керуючого директора Марти Стецько, зростання оцінюється в 35-40% на рік.

Йдеться й про зростання кількості друкарських бізнесів, які бажають стати частиною Cloudprinter.

Cloudprinter забезпечує модель поширення та друку для корпорацій та інших організацій, яким потрібно охопити кінцевих користувачів у багатьох країнах.

Понад 280 компаній у більш ніж 100 країнах є частиною мережі Cloudprinter і можуть друкувати та завершувати роботу відповідно до потрібних стандартів.

До кінця цього року компанія має намір вийти на показник 500 локацій, каже Стецько. Нові гроші будуть використані для фінансування розробки версії платформи, яка дасть змогу друкарням пропонувати сильні сторони мережі своїм клієнтам. За її словами, ці інвестиції знаменують перехід від «початку до розширення».

«Це була подорож, сповнена викликів і тріумфів.

Тривалий час наша присутність в Україні вважалася перешкодою для потенційних інвесторів. Тепер це стало одним із наших найсильніших активів. Основною частиною цієї сили є наша неймовірна команда у Львові, якій вдалося побудувати фантастичну платформу, незважаючи на всі виклики та перепони. Ми раді мати партнерів, які поділяють наше бачення», — зазначає Стецько.

На початку російського вторгнення торік Cloudprinter був готовий перенести інтеграціюоперацій з України до Німеччини.

Зрештою цього не знадобилося.