Компанія заявила, що технологія цифрового друку зазнала «дуже сильного» тиску в останні роки.

«Це наслідок пандемії коронавірусу в поєднанні з ефектом інфляції, високою вартістю енергоресурсів, зростанням зарплат і високими витратами на виробництво. Крім того, зміна поведінки споживачів ще більше ускладнює ситуацію, впливаючи на обсяги друку та динаміку клієнтів. Усі ці фактори разом чинять тиск на здатність компанії виживати та процвітати в поточному бізнес-середовищі».

Щоб боротися з цим і забезпечити своє майбутнє, Xeikon має намір здійснити кілька кроків для реорганізації діяльності по всьому світу.

Це включає об’єднання відділів продажів і обслуговування, регіональну підтримку продажів і розвиток ринку, а також об’єднання відділів досліджень і розробок із командою технічної підтримки.

Xeikon також має намір припинити або скоротити збиткові проєкти та діяльність у майбутньому. Тому під час нещодавнього позачергового засідання виробничої ради компанія Xeikon оголосила про свій намір продовжити реорганізацію бізнесу з метою адаптації до поточної реальності.

Етап інформування та консультацій було розпочато в контексті Закону Renault, який є трудовим законом у Бельгії та встановлює правила та процедури, що їх мають дотримуватися всі роботодавці з приватного сектору у разі реструктуризації. Незважаючи на те, що керівництво Xeikon заявило, що воно «прагне вжити наступних кроків з усією повагою до персоналу», якщо реорганізація буде здійснена за планом, у всьому світі можуть бути втрачені 85 робочих місць, з яких 50 пов’язані з діяльністю Xeikon в Бельгії.

«Менеджмент Xeikon сподівається на прозорий і плідний діалог із соціальними партнерами та прагне супроводжувати співробітників найкращим чином впродовж усього процесу», — заявили в компанії.