Компанія спеціалізується на цифрових системах різання та бігування, які, на її думку, мають потенціал для трансформації післядрукарських операцій у складанні картонних коробок, гофрокартону та в місцях продажу.

Новий пакет фінансування передбачає інвестиції «у кілька мільйонів доларів» від трьох основних акціонерів: Landa Ventures, Jerusalem Venture Partners і LR Group. Крім того, стратегічний виробничий партнер Highcon «Хамешавєв» також взяв частку в бізнесі.

Конвертована позика від SEE (раніше Sealed Air), оголошена наприкінці минулого року, розширюється. Деталі будуть остаточно визначені наступного місяця після завершення формальностей, але в Highcon кажуть, що обсяг залучених коштів становитиме щонайменше $2,5 млн.

У рамках партнерства з BHS Corrugated обладнання Highcon буде включено в бачення групи Box Plant 2025, а BHS підтримуватиме Highcon за допомогою клієнтів.

Бенні Ланда прокоментував: «Я та мої колеги-акціонери повністю віддані Highcon та її стратегічному баченню. Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з цією важливою та інноваційною компанією. Я радий, що Highcon повертається на правильний шлях, і ще більше радий такому чудовому партнерству з BHS, лідером на ринку гофрокартону, на якому Highcon нещодавно досяг великого успіху».

Завдяки зобов’язанням інвесторів і партнерству з BHS компанія також змогла забезпечити реструктуризацію своїх боргів і кредитну лінію в банку Mizrahi Tefahot. «Разом із двома новими замовленнями на Beam 2C загальна ефективна ін’єкція для Highcon становитиме близько $10 млн», — заявили у фірмі. Минулого місяця бізнес отримав удар, коли ціна його акцій впала після публікації невтішних піврічних результатів.

У рамках оновлення Highcon також проведе реструктуризацію відповідно до нового бізнес-плану. Він заощадить гроші, призупинивши інвестиції в довгострокові проєкти на наступні 12 місяців, але збереже можливість відновити роботу пізніше. Компанія буде реструктуризована та скорочена, щоб скоротити щорічні витрати коштів на $6-7 млн, а кількість співробітників скоротиться приблизно до 80, порівняно зі 150 на початку цього року.

Генеральний директор Highcon Шломо Німроді прокоментував: «Боляче звільняти відданих і професійних колег. Ми не робимо це легковажно, але, на жаль, це потрібний крок для забезпечення тривалого успіху компанії в такий складний час.

«Ці процеси не вплинуть на забезпечення безперервності нашої підтримки клієнтів, а також підтримки очікуваних нових інсталяцій впродовж наступних 6-12 місяців, наша відданість успіху клієнтів непохитна».

Мета полягає в тому, щоб у 2024 році Highcon отримав позитивний грошовий потік і операційну прибутковість. Голова Highcon Алон Бар-Шані заявив: «Макроекономічне та інвестиційне середовище не залишило Highcon іншого вибору, окрім як уповільнити свої інвестиції в майбутньому та зосередитися на короткострокових бізнес-цілях. Я впевнений, що цей підхід «повернення до основ» допоможе Highcon згодом переорієнтуватися на дорожню карту майбутнього продукту».

У Highcon підкреслили, що його клієнти пережили рекордний рік: кількість робіт, виготовлених на його системах, зросла майже на 30% впродовж 1-3 кварталів, а кількість завдань на систему зросла на 15%.

Директор Linney Group Чарльз Лінні висловив підтримку технології Highcon. «Beam 2 стала ключовим елементом нашої пропозиції. У цьому кварталі ми вже виконали майже 50% від обсягу виробництва четвертого кварталу минулого року.

Наразі ми розглядаємо другу машину, оскільки, незважаючи на те, що Beam 2 є надзвичайно надійною, ми хочемо мати вільну ємність у нашому комплекті, щоб переконатися, що ми можемо задовольнити вимоги наших клієнтів, якщо це треба, і мати резервний план на випадок будь-яких несподіваних проблем».

Торік продажі Highcon склали $16,9 млн, а операційні збитки – $23,3 млн. Вартість акцій компанії була на 52-тижневому мінімумі на початку цього місяця, але підскочила майже на 9% після новин і становила £3,99 на момент написання статті (52-тижневий максимум: £ — 17,00).