Загальна вартість покупки для зворотного викупу становить приблизно $542 млн, які компанія очікує профінансувати за рахунок нової боргової лінії. Очікується, що угода буде закрита не пізніше 29 вересня 2023 року. Після закриття угоди «Сторони Ікана» більше не матимуть звичайних акцій Xerox.

Одночасно із закриттям викупу Джессі Лінн і Стівен Міллер, які представляють «Сторони Ікана», і Джеймс Нельсон, незалежний директор, підуть у відставку з ради директорів Компанії. Скотт Летіє, який працює в раді директорів з 2018 р., буде призначений головою ради директорів Xerox після закриття угоди зворотного викупу. «Наше рішення про викуп акцій свідчить про впевненість у нашому бізнесі, нашій стратегії та нашій здатності покращити прибутковість Xerox і грошові показники, — сказав Стів Бандровчак, головний виконавчий директор Xerox. — Впродовж майже десятиліття Карл і його філії були важливими акціонерами Xerox, надаючи безцінні поради та проявляючи активність, щоб підтримати нашу еволюцію як лідера в галузі технологій на робочому місці. Від імені Xerox і ради директорів я хотів би подякувати Карлу та нашим директорам, які залишають посади, за їхню відданість Xerox і за внесок у наш минулий, теперішній і майбутній успіх».

Карл Ікан сказав: «Як давній акціонер Xerox я спостерігав, як цей культовий бренд переживав найважчі часи і виходив сильнішим, повертаючи значні суми капіталу акціонерам. Я допоміг Xerox зберегти свою незалежність, здійснюючи консолідацію всередині. Я сподіваюся, що моя активність запам’ятається надовго, оскільки Xerox продовжує розвиватися».

Угода була обговорена та одностайно рекомендована Раді директорів Xerox Спеціальним комітетом ради, що складається виключно з незалежних та незацікавлених директорів. Спеціальний комітет консультували незалежні фінансові та юридичні радники. Весь склад ради, за винятком членів, найнятих «Сторонами Ікана», які відмовилися від голосування, проголосував за угоду.

Оголошений викуп не був здійснений як частина будь-якої існуючої програми викупу акцій.

ТОВ Moelis & Company виступала фінансовим радником Спеціального комітету. Willkie Farr & Gallagher LLP виступала юридичним радником Спеціального комітету, а White & Case LLP виступала юридичним радником Xerox у зв’язку з угодою.