Пан Солстрем має понад 30 років досвіду керівництва бізнесом, у тому числі більше десяти років генеральним директором у лісовій промисловості та галузі відновлюваних матеріалів.

Останнім часом він очолював Ahlstrom Corporation, Ahlström Capital і Rettig Group.

До цього впродовж понад 20 років обіймав кілька керівних посад в UPM-Kymmene. Пан Солстрем був членом ради директорів Stora Enso, але тепер залишив цю посаду, щоб стати новим Президентом і генеральним директором компанії.

Наразі рада директорів Stora Enso складається з восьми членів. Карі Джордан, голова ради директорів Stora Enso, сказав: «Ханс Солстрем продемонстрував сильну ділову хватку та лідерські навички на своїх попередніх посадах.

Він має значний досвід роботи в лісовій промисловості та отримав глибоке уявлення про Stora Enso, пропрацювавши понад два роки в її раді директорів, яка впевнена, що Ханс Солстрем є правильною людиною, щоб вести Stora Enso через нинішнє складне ринкове середовище до досягнення результатів та досягнення довгострокових фінансових цілей».

Він продовжив: «Від імені ради директорів я хотів би щиро подякувати Анніці Брескі за її керівництво та досягнення впродовж останніх чотирьох років.

Під її керівництвом Stora Enso зробила значні структурні зміни для посилення довгострокової конкурентоспроможності відповідно до своєї стратегії. Ми бажаємо їй всього найкращого в її майбутніх починаннях».

Пан Солстрем прокоментував: «Stora Enso — це компанія, ціль, цінності та спадщину якої я щиро підтримую та вірю в неї. Вона має міцну основу та багато можливостей для зростання.

Я з нетерпінням чекаю спільної роботи зі своїми новими колегами, щоб отримати прибуток, збільшити прибуток акціонерів і виконати наші зобов’язання як компанії, що займається відновлюваними матеріалами».