Внаслідок цих дій буде скорочено приблизно 1150 працівників.

Stora Enso завершує перемовини про зміни на заводі в Сунілі, де будуть остаточно припинені виробництво целюлози та видобуток лігніну. Виробництво на заводі зупинилося з травня і не буде нарощуватися. Закриття торкнеться 240 співробітників. Пілотне виробництво з біоматеріалів для акумуляторів продовжить свою роботу.

Впродовж 3 кв. Stora Enso назавжди закрила одну з чотирьох ліній виробництва тарного картону на заводі в Остроленці в Польщі. Виробнича лінія мала річну потужність 120 000 тонн переробленого тарного картону. Закриття торкнулося 50 місцевих співробітників.
У червні 2023 р. компанія завершила перемовини щодо змін у підрозділі Packaging Materials зі скороченням приблизно 250 посад у його керівних і допоміжних слубах.
Тривають консультації з представниками працівників щодо запланованого закриття заводу з виробництва контейнерних картонів De Hoop у Нідерландах у 4 кв. 2023 року. Річна потужність заводу становить 380 000 тонн, на ньому працює 185 осіб.
Stora Enso вирішила назавжди закрити свою пилораму Näpi. Закриття відбудеться впродовж 4 кв. 2023 року та безпосередньо вплине на приблизно 90 співробітників в Естонії.
Завершено перемовини про скорочення офісних працівників у межах функцій Групи у Фінляндії. У результаті близько 80 співробітників підрозділів Групи у Фінляндії будуть звільнені. Перемовини в інших країнах ще тривають і, як очікується, будуть завершені до кінця 2023 року.

Завершені та поточні дії з реструктуризації зменшать річний обсяг продажів Stora Enso приблизно на €380 млн, виходячи з показників 2022 року. Очікується, що операційна EBIT підвищуватиметься приблизно на €110 млн щорічно.

Stora Enso зафіксувала в результатах за 2 кв. 2023 р. як статтю, що впливає на порівнянність (IAC), приблизно €140 млн безготівкових активів, пов’язаних із запланованим закриттям, і приблизно €80 млн витрат, пов’язаних з можливими звільненнями та витратами на реструктуризацію, з відтоком грошових коштів що впливає на майбутні квартали.