Останній крок до консолідації групи було здійснено через австрійську дочірню компанію Walstead, Walstead Leykam Druck. Придбаний бізнес – один із найбільших у цьому сегменті в Німеччині – спеціалізується на роздрібній торгівлі листівками та розташований у Тюрінгії в центральній Німеччині, між Франкфуртом і Лейпцигом.

GD Gotha Druck und Verpackung заснована 1928 року. Gotha подала заяву про банкрутство в лютому після того, як постраждала від Covid, різкого зростання цін на папір і енергію, а також війни в Україні, яка вплинула на попит.

У календарному 2021 р. обсяг продажів склав €65, у компанії працювало 233 людини.

Після придбання підприємство змінило назву на Walstead Gotha.

Gotha є великою офсетною компанією, що оснащена, крім рулонних офсетних, також листовими та цифровими машинами. З рулонного устаткування компанія має 96-сторінковий Goss Sunday 5000, яку придбала у 2019 році. Walstead вже має потужну машину шириною 2,86 м на своєму заводі Rotocobrhi в Іспанії, придбавши цей актив після краху Polestar.

Шість інших «рулоном» Gotha виготовлені Manroland: 32-сторінковий Lithoman III, шістнадцяти сторінковий Rotoman, 48-стрінковий Lithoman 48pp і Lithoman IV з можливістю виготовляти зошити у 72 чи 80 сторінок.

Walstead придбав завод і обладнання, а також фабрику Gotha площею 21 500 м². Умови угоди не розголошуються.

Уве Штадлер, керуючий директор Walstead’s NP Druck business in Austria, посів ту саму посаду в новій компанії. Генеральний директор Walstead Leykam Druck Штефан Гутайл сказав, що стратегія групи полягає в тому, щоб розширити виробничу присутність у «ключових європейських країнах» (Німеччина — найбільша), і розширити бізнес у роздрібній рекламі.

«Це буде наше перше виробниче підприємство в Німеччині, куди ми наразі експортуємо продукцію з наших заводів в Австрії, Чехії та Словенії, — сказав Гутайл. — Ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб обслуговувати клієнтів Gotha, які отримають підтримку від Walstead, що є провідною на ринку компанією у рулонному друці Heatset і збільшуватиме нашу присутність на німецькому ринку».

Загальний обсяг продажів Walstead Group становить €640 млн, у ній працює 2300 співробітників по всій Європі, що робить Walstead Group найбільшою незалежною комерційною друкарнею в регіоні.