Sauber Technologies, що входить до групи компаній Sauber зі штаб-квартирою в Хінвілі (Швейцарія), пропонує 3D-друк металевих та пластикових деталей з використанням тих самих передових процесів та технологій, що використовуються у гоночних болідах «Формули-1».

Bobst розширює виробництво, щоб задовольнити високий попит на свої етикеткові машини «все в одному», і очікується, що партнерство дасть змогу Bobst прискорити інноваційну стратегію щодо майбутнього виробництва паковання.

Незабаром Sauber Technologies розпочне серійне виробництво деталей для запатентованої Bobst кластерної технології, яка, на думку деяких аналітиків, відкрила нову еру у струменевому друку для етикеток та упаковки.

Можна досягти швидкості друку до 100 м/хв. за вихідної роздільної здатності 1200 dpi, а Cluster поєднує все управління подаачею чорнил, електроніку та механіку з друкувальними голівками в одній матриці, що масштабується. Ця дуже гнучка і стабільна технологія може бути адаптована для будь-якого матеріалу та сфери застосування, що робить її очевидним вибором для цифрових друкарських машин майбутнього.

Леонар Баде, голова групи технологій у Bobst: «Sauber відомий тим, що завжди розсуває межі інновацій, і це робить компанію ідеальним інженерним партнером для Bobst. Між нашими двома компаніями існує велика синергія, і ми раді впровадити технологію F1 у наші струменеві двигуни, що, безперечно, забезпечить нам місце на вершині п’єдесталу та дозволить рухатися вперед».

Джонатан Херцог, комерційний директор Sauber Technologies: «Ми розглядаємо цю угоду як початок плідного партнерства та розраховуємо на підтримку Bobst у піднятті її друкарського обладнання на новий рівень».