Компанія належить Langley Holdings і є частиною її підрозділу Print Technologies. У своєму огляді голови ради за 2022 рік Тоні Ленглі зазначив, що торік Manroland Sheetfed «продовжували переслідувати проблеми з ланцюжком постачань».

Сучасні офсетні машини, що складаються з понад 3000 компонентів, — одні з найскладніших, які виробляє група.

Дефіцит критично важливих компонентів спричинив численні вузькі місця у виробництві, які серйозно перешкоджали постачанням із заводу, штовхаючи бізнес у негативну зону.

Ленглі зазначив, що напрями з продажу та обслуговування виробника показали прибутки, «але змогли лише частково компенсувати втрати». Тоні Ленглі вже вказував на ці проблеми в першому півріччі 2022 року.

Manroland Sheetfed також заявила, що Німеччина відчула рекордний рівень відсутності людей на робочих місцях на тлі стрімкого зростання випадків Covid-19 після скасування обмежень. Поточна ситуація виявила «значний простір для вдосконалення робочої практики та надмірну непродуктивну працю у виробничій організації». Тому 140 робочих місць з 900 у Німеччині компанія скасувала: більшість (120) працювали по контракту. Понад 80% звільняються за власним бажанням, а 20 штатних працівників прийняли пропозицію звільнитися.

Однак Manroland Sheetfed також збільшує прийом учнів у рамках планів, які мають бути завершені до кінця першого кварталу. Підприємство збереже потужності для будівництва цього року 500 друкарських секцій (близько 100 машин).

Завод Manroland в Оффенбасі є найбільшим окремим виробничим підприємством Ленглі. У Manroland працює близько 1500 осіб по всьому світу. Нещодавно відбули певні процеси консолідації, пов’язані з інтеграцією швейцарського та автрійського підрозділів у німецький.

Підрозділ Langley’s Print Technologies торік збільшив продажі на 20,4%, до €361,3 млн.

До підрозділу також входять підприємства з виробництва хімікатів для друку Druck Chemie, BluePrint Products і PCO Europe.

Ленглі сказав, що у Druck Chemie був «ще один успішний рік», тоді як оптовик BluePrint «більш-менш досяг своїх цілей, але зазнав ерозії маржі» через вищі витрати на сировину. У січні Druck Chemie придбала голландського виробника зволожувальних розчинів PCO Europe.

Наразі його переміщують на виробниче підприємство BluePrint у Круйбеку. Ленглі прогнозує дохід підрозділу Print Technologies у €407,7 млн на 2023 рік.

Загальний обсяг продажів групи збільшився до €1,17 млрд (2021 р. — €814,6 млн), а прибуток до оподаткування знизився на 41%, до €75,7 млн.

На кінець року у групи не було боргів, і перебувало €240,9 млн готівки в банку.