«Пластик усюди. Ми випустили високоякісний, безпечний та стійкий продукт із деревного волокна на його заміну, – каже керівник проєкту Metsä Spring Яркко Туомінен. Muoto® викликав неабияке зацікавлення клієнтів. Міжнародне визнання Quality Innovation Award 2022 підтверджує цінність наших інновацій та, безумовно, надихає на подальшу роботу».

«Ця нагорода є визнанням далекоглядного інноваційного мислення Valmet, Metsä Group та інших компаній-партнерів. Продовжимо розширювати межі можливого, впроваджуючи передові технології», — каже керівник напряму Valmet з досліджень та розробок для картонно-паперових фабрик Сампо Іммонен.

Спільний проєкт Valmet та Metsä Group номінувався на Quality Innovation Award у категорії потенційних інновацій (Potential Innovations). Критеріями оцінки були новизна, зручність використання, навчання, орієнтація на клієнта та ефективність. Офіційна церемонія нагородження відбулася наприкінці лютого 2023 р. у Казахстані.

За прогнозами керівництва Valmet, у майбутньому паковання з формованого волокна стане найшвидшим сегментом пакувальної промисловості. Пілотний завод Metsä Spring запущений у травні 2022 р. для виробництва конкурентоспроможного та придатного для вторинної переробки паковання на основі волокна для заміни пластику. Технологія Valmet 3D Fiber поєднує процес виробництва пакувального матеріалу та паковання на одній виробничій лінії при ефективному використанні ресурсів.

Після того, як завершиться демонстраційна фаза роботи заводу, піде ринкове тестування продуктів за участю пілотних клієнтів. У листопаді 2022 р. завод Metsä Spring виграв конкурс інновацій фінської асоціації якості Excellence Finland, після чого отримав можливість брати участь у міжнародному конкурсі.