«Після конверсії КРМ вироблятиме коробковий картон та папір із крафт-покриттям. Стара ПРМ, яка випускала папір для друку з покриттям, перетвориться на високотехнологічну карторобну лінію, в якій будуть реалізовані останні технології Voith з виробництва високоякісного картону», — говорить президент з проєктів Voith Paper д-р Майкл Трефз.

До комплекту постачання увійдуть багатошарова (три сітки) формуюча частина з формером DuoFormer D II, пресова частина TripleNipcoFlex, клеїльно-крейдяний прес SpeedSizer, що дає змогу наносити крохмаль і крейдяну пасту на будь-які види паперу, чотири секції для нанесення покриттів DynaCoat, жорсткий каландр EcoCal HiBulk і два перемотувальні верстати VariFlex Performance.

Для підвищення енергоефективності машини Voith здійснить масштабну реконструкцію сушильної секції. Споживання електроенергії та пари допоможуть знизити сушильний ковпак EcoHood 65 з високою робочою точкою роси (до 65° C) і частину CombiDuoRun, що досушує, до складу якої входить інтелектуальна пароконденсатна система.

Також на КРМ буде впроваджено систему автоматизації OnControl.Machine MCS, систему контролю якості OnQuality та систему моніторингу OnCare.Health. Після введення в експлуатацію на початку 2025 р. КРМ вийде на проєктну потужність 750 тис. тонн продукції на рік.

Valmet встановить на ПФ в Оулу лінію для виробництва вибіленої хіміко-термомеханічної маси, випарну установку для вилучення фільтрату БХТММ та комплексний пакет рішень з автоматизації роботи обладнання. Деталі угоди не розголошуються, але зазвичай аналогічні контракти оцінюються в €75-100 млн.

«Завдяки нашим технологіям та рішенням з автоматизації Stora Enso отримає можливість виробляти картон із чудовими екологічними характеристиками та оптимізованими властивостями волокна, — каже Самі Ріеккола, президент целюлозно-енергетичного бізнес-напрямку Valmet. — Ми забезпечимо комбінату чудову керованість та прозорість робочих процесів, які дозволять максимізувати його продуктивність. Раніше Valmet уклав контракт на постачання ПФ Stora Enso до Оулу відновлювального котла-утилізатора. Реконструкція включає модернізацію електрофільтра для забезпечення потрібної потужності виробництва.

Загальна сума інвестицій на переобладнання другої ПРМ в Оулу — приблизно €1 млрд.