Попередній комітет кредиторів Polar Group, у якому представлені клієнти, постачальники та співробітники, 25 листопада одноголосно погодився продовжити процедуру попереднього захисного щита до 31 грудня. Під час процедури законодавчого захисту, яка діє з кінця серпня, компанії вдалося продовжити господарську діяльність Adolf Mohr Maschinenfabrik GmbH & Co. KG, Polar-Mohr Maschinenvertriebsgesellschaft mbH & Co. KG та Dienst Verpackungstechnik GmbH.

Таким чином, група змогла виплатити зарплату співробітникам за серпень та вересень із власних коштів, а агенція зайнятості взяла на себе виплату зарплати за три місяці до кінця грудня поточного року. Група проводить інтенсивні переговори з інвесторами.

«Завдяки гарному розвитку подій під захисною парасолькою ми можемо перенести відкриття судового процесу на початок січня. Оскільки клієнти, постачальники та співробітники підтримують реорганізацію, яку проводять під наглядом суду, Polar Group може подати ринку позитивні сигнали життя. Початкові заходи щодо реструктуризації були успішно реалізовані. Ми ведемо інтенсивні переговори як із компаніями з галузі, так і з інвесторами з інших галузей у рамках поточного процесу залучення інвесторів. Наша мета — стійка корпоративна реструктуризація та збереження підприємств», – пояснив адвокат д-р Роберт Шибе, який представляє Polar Group.

Фінансовий директор Томас Рааб, який досі діяв на тимчасовій основі та був призначений комерційним директором Polar Group 1 листопада, керує варіантами злиття та поглинання у переговорах з консультантами та інвесторами. За словами компанії, кілька зацікавлених сторін уже ознайомилися з бізнесом, переглянули детальну інформацію та подали орієнтовні пропозиції. Ці сторони мали різні концепції придбання, у т.ч. окремої купівлі об’єкта нерухомості площею 50 000 м² у центрі Хофхайма.

Керівництво компанії, яке взяло на себе зобов’язання дотримуватися конфіденційності у стосунках з інвесторами, насамперед піклується про збереження компанії та робочих місць. Очікується, що заключні переговори з інвесторами триватимуть до початку 2023 року.

За словами Міхаеля Вомбакера, керуючого директора Polar Group, Polar отримала чимало нових замовлень на різальні машини та периферійне обладнання для поліграфічної промисловості: «Портфель замовлень Polar сповнений, і ми добре завантажені на першу половину 2023 року. Є також ознаки невеликого пом’якшення ситуації із постачанням. Тепер ми змогли доставити замовникам кілька майже готових машин, у яких не вистачало, наприклад, електронних компонентів, тому вони затримувалися місяцями».