«Пом’якшення наслідків зміни клімату та циркулярна економіка – важливі теми для Fazer. Заміна матеріалу для різдвяного календаря є частиною програми відповідального паковання Fazer, яка складається з трьох елементів: скорочення кількості пакувальних матеріалів, розробки нових типів більш екологічних пакувальних рішень і поліпшення можливості вторинної переробки паковання, — каже Пія Сойнінен-Тенгвалл, директор з розвитку упаковки Fazer. — Різдвяним шоколадним календарям потрібен захисний шар, для якого зазвичай використовувався пластик. Цього року ми замінили матеріал з поліетиленовим покриттям на картон Metsä Board, що переробляється».

«Наш картон із первинної целюлози є безпечним вибором для різдвяних календарів, особливо коли шоколад перебуває у безпосередньому контакті з картоном. Крім того, наш картон з дисперсійним покриттям має нейтральні властивості. На практиці це означає, що шоколад у календарях збереже свій чудовий смак доти, доки споживач не використовує його за призначенням», — каже директор з продажу Metsä Board Оллі Хааранойя.

Легкий картон Metsä Board, що використовується у календарі, підтримує циркулярну економіку та скорочує кількість відходів. Завдяки легкій та ресурсозберігаючій конструкції вуглецевий слід картонної коробки календаря на чверть нижче, ніж у попередньої.