SOMA заснована в 1992 р. генеральним директором Ладиславом Вернером, який сьогодні очолює команду управлінців, до якої входять його син, технічний директор Ян Вернер, і донька, комерційний директор Павла Куса.

SOMA має солідний виробничий досвід та унікальні ноу-хау, що сприяло довгостроковому успіху. Компанія зосередилася на пакованні та створила продукт, який поєднує найкращі компоненти, досягнення чеської інженерії та бездоганну якість виготовлення. Вся продукція виробляється та збирається на власному виробництві, що дає компанії змогу контролювати всі аспекти виробництва та якості.

SOMA також бере активну участь у виробництві всіх критичних деталей, які є ключовими для якості машин. Таким чином, компанія зберігає жорсткий контроль над всією своєю продукцією. Члени команди SOMA кажуть, що відданість своїй справі закладено в їхню ДНК.

На землі, де розташована SOMA, в 1890-1948 рр. знаходилася текстильна фабрика. У 1956-1992 рр. підприємство було підрозділом державної компанії TESLA, яка виробляла різноманітні деталі та машини для електронної промисловості. У 1992 р. засновано SOMA, яка спочатку спеціалізувалася на виробництві машин спеціального призначення.

У 1995 р. успішна розробка флексографічної друкарської машини SOMA Flex CI відкрила шлях до обслуговування швидкозростаючих компаній з виробництва гнучкого паковання.

Компанія продемонструвала інноваційне мислення, розробивши флексографічні друкарські машини нового покоління Optima у 2019 р. та отримавши нагороду FTA за технічні інновації у 2022 році. Щоб задовольнити зростаючий попит, SOMA почала працювати над збільшенням виробничих потужностей майже вдвічі. Нещодавно оголошено про завершення першого етапу будівництва.

«Наш підхід орієнтований на індивідуальність кожного з наших клієнтів, і наша головна цінність у тому, що ми дійсно приділяємо увагу кожному з них та прислухаємося до їхніх потреб, — пояснює Павла Куса. — Ми вважаємо, що маємо бути поруч із нашими клієнтами, щоб дати їм перевагу перед конкурентами та допомогти їм виграти замовлення. Наш девіз «Немає нічого важливішого, ніж задоволеність клієнтів» знаходить відгук у всій компанії. Ми віримо у світ, де наполеглива праця окупається».