Будівництво об’єкта почалося, і після завершення воно включатиме пілотні лінії для розчинів на основі пластику та паперу, від нанесення покриттів, екструзії плівки та друку до ліній розливу для різних продуктів. У центрі також будуть аналітична лабораторія й поверх, відведений під центр обслуговування клієнтів.

Центр досліджень та розробок збере фахівців, які мають великі знання про різні матеріали та типи паковання. Будуть доступні екструзійне покриття, водне покриття та силіконізація, а також різноманітні друкарські машини. Лінії розливу для різних матеріалів, що включають як горизонтальне, так і вертикальне обладнання для розливу, формування та закупорювання, дадуть змогу клієнтам проводити випробування, не зупиняючи власне виробництво. Об’єкт також дозволяє Mondi працювати з клієнтами над розробкою пілотних рішень на місці та прискорити процес переходу від ідеї до рішення, що масштабується.

Елізабет Швайгер, керівник відділу досліджень та розробок та інтелектуальної власності Mondi: «Цей центр досліджень та розробок демонструє наш практичний підхід до розробки стійких пакувальних рішень у Mondi. Ми з нетерпінням чекаємо на можливість працювати з клієнтами, об’єднуючи їхні знання з нашими, щоб задовольнити цілі сталого розвитку паковання. Інвестиції допомагають зробити внесок у досягнення власних цілей у сфері сталого розвитку Mondi Action Plan 2030, зокрема мети зробити 100% продукції придатною для повторного використання, переробки або компостування до 2025 року».

Центр досліджень та розробок відкриє двері наприкінці 2023 р. та доповнить інші центри досліджень та розробок Mondi, такі як лабораторії з переробки та безпеки харчових продуктів у Франчаху (Австрія).