Угода є частиною раніше оголошеного плану продажу чотирьох з п’яти підприємств Stora Enso з виробництва паперу. Відповідно до стратегії, компанія фокусується на сфері паковання, будівельних рішень та інновацій у галузі біоматеріалів.

Очікується, що Schwarz Produktion стане власником заводу Maxau на початку 2023 року. Компанія Schwarz планує продовжити виробництво паперу на цьому підприємстві, й 440 співробітників фабрики продовжать роботу. Stora Enso продовжить обслуговувати своїх клієнтів із суперкаландрованого паперу до закриття угоди. Угода спричинить скорочення річних потужностей Stora Enso з виробництва паперу на 530 000 тонн.

Очікується, що в результаті продажу річний обсяг продажів Stora Enso скоротиться приблизно на €250 млн.

Дата завершення продажу паперових фабрик, що залишилися (у Нюмеллі, Хюлті та Аньялі) триває, дата його завершення не визначена. На фабриці в Лангербрюгге проводиться техніко-економічне обґрунтування можливого перетворення однієї з двох папероробних ліній на гофролінію. Stora Enso продовжує обслуговувати своїх клієнтів у Лангербрюгзі як мінімум до кінця 2024 року.

Наразі Stora Enso керує п’ятьма підприємствами з виробництва паперу. Загалом у підрозділі з виробництва паперу нині працює близько 2 300 осіб. У 2021 р. чистий продаж підрозділу Paper склав €1703 млрд.

Schwarz Produktion – це парасольковий бренд для виробничих компаній Schwarz Group. Понад 4500 співробітників підприємств Schwarz Produktion зайняті у виробництві високоякісних продуктів харчування, а також екологічного паковання та матеріалів для торговельних мереж Lidl та Kaufland у більш ніж 25 країнах світу. Крім мінеральної води та безалкогольних напоїв, підприємства Schwarz Produktion також виробляють шоколад, сухофрукти, випічку, каву та морозиво.