Віддалена дислокація промислових майданчиків, переважно на території країн Азії, доцільна з погляду різниці у вартості робочої сили, тепер же, коли транспортні витрати зросли в рази, і за відсутності гарантій щодо своєчасної доставки вантажів, розумніше та безпечніше репатріювати виробничі потужності ближче до місць продажу.

Поширення систем автоматизації дає змгу максимально знизити тиск людського чинника. Розмірковуючи про роль цифрових технологій у житті сучасних брендів одягу, експерти Business Vogue знаходять виправданим використання альтернативних традиційних способів друку як частини галузевої трансформації в рамках виробництва за запитом. Світова мода, таким чином, зможе уникнути проблем із виконанням замовлень та логістикою.

Позитивний ефект від решорінгу президент Kornit Digital EMEA Кріс Гов’єр вважає очевидним: компанії зможуть відмовитися від великих складів, швидше реагуватимуть на зміни у перевагах споживачів. Використання цифрових пристроїв забезпечує високу екологічність друкарського процесу і значно скоротить залежність від зовнішніх впливів.

Впроваджена Kornit глобальна мережа сертифікованих постачальників послуг друку KornitX Global Fulfiller Network дає змогу успішно розвивати свою справу в нових умовах. «Чимало наших партнерів та клієнтів переносять виробництво та бізнес-процеси до географічно близьких країн, включаючи регіони з жорстким податковим регулюванням та високими цінами, які на перший погляд здаються не надто привабливими. Але завдяки ефективності методу друку на запит, незабаром з’ясовується, що вести справи стає надзвичайно економічно та прибутково», — каже Кріс Гов’єр.

Прикладом успішної реалізації стратегії гнучкого, безризикового, оперативного обслуговування є діяльність партнера Kornit – сервісного друкарського центру Fashion Enter у Лондоні. Використовуючи текстильні DTG-принтери для прямого друку на готових виробах та рулонні рішення для нанесення зображення термотрансферним способом, там досягають першокласних результатів на будь-яких накладах, у будь-який термін. Недарма, серед клієнтів Fashion Enter є й нові, й вже відомі британські марки.

У минулі часи дешева праця і доступні площі на Сході допомогли компаніям із Заходу заощадити. Однак, узявши на себе відповідальність у пошуку стійких, високотехнологічних, універсальних методів виробництва, багато хто в останні роки зіткнувся з руйнацією налагоджених зв’язків. Прагнення лідерів галузі повернути контроль над процесом та знизити економічні ризики в умовах складнопередбачуваної динаміки ринку фахівці вважають обґрунтованим.