Підрозділ Agfa Offset Solutions є глобальним постачальником у галузі офсетного друку, що пропонує комерційним, газетним та пакувальним друкарням комплексні рішення щодо додрукарської підготовки та друку. У 2021 ф.р. обсяг продажів Agfa Offset Solutions склав €748 млн, що відповідає частці світового ринку в цьому секторі близько 20%. Загальний обіг групи у 2021 р. становив €1 760 млн.

Паскаль Жюери, генеральний директор групи Agfa-Gevaert: «Очікуваний продаж підрозділу Offset Solutions є важливим кроком у процесі нашої трансформації. Це дасть змогу зосередитися на розвитку бізнесу, що має вирішальне значення для майбутнього успіху на ринках. Вивчивши всі можливі варіанти, ми вважаємо, що запропонована угода є найкращим рішенням для всіх зацікавлених сторін: співробітників підрозділу, клієнтів офсетної галузі та наших акціонерів».

Група Agfa-Gevaert оголосила про намір продати підрозділ Offset Solutions у січні 2021 року. Очікується, що угоду буде закрито у 1 кв. 2023 р. за умови схвалення відповідними антимонопольними та регулюючими органами.

Agfa Offset Solutions працює більш ніж у 75 країнах світу і постачає додрукарські рішення для індустрії офсетного друку. Компанія представлена на всіх етапах ланцюжка створення вартості додрукарської підготовки та пропонує портфель офсетних пластин, плівок, обладнання та послуг, а також ПЗ та хімікати.

По всьому світу діють різні виробничі підрозділи та науково-дослідні та дослідно-конструкторські центри Agfa Offset Solutions, в яких працюють близько 1700 співробітників. Із них близько 130 співробітників працюють у сфері НДДКР.

«Agfa Offset Solutions – ідеальне доповнення до портфоліо Aurelius. Постійні інновації у технології друкарських форм та відповідних програмних рішень, а також розвиток ринку після пандемії дають змогу Aurelius використовувати наявні ноу-хау та забезпечити зростання на ринку додрукарської підготовки. Ці зусилля підкріплюються фокусом на інших зростаючих ринках, вкл. паковання та ПЗ для додрукарської підготовки. Завдяки власним інноваційним дослідженням та зовнішній підтримці Aurelius компанія зможе очолити процес консолідації галузі», — заявив д-р Дірк Маркус, партнер-засновник Aurelius.