«У другому кварталі ми повною мірою відчули вплив інфляції витрат і проблем із ланцюжком постачань на нашу прибутковість та оборотний капітал. В операційному плані другий квартал відбиває поточні інфляційні умови, а також вплив закриття виробництв у Китаї. Прибуток Групи був забезпечений зростанням обсягів у підрозділі цифрового друку та хімікатів та підвищенням цін на продукцію для офсету», — зазначив Паскаль Жюери, президент та генеральний директор групи компаній Agfa-Gevaert.

Процедури інтеграції Inca до складу Agfa пройшли успішно, внаслідок чого Inca Onset вперше демонструватиметься у жовтні під час виставки Printing United у Лас-Вегасі.

Задовільними стали результати роботи підрозділу цифрового друку та хімікатів, обсяг продажів якого значно зріс, збільшившись до €98 млн, або на 20,9% у річному обчисленні, хоча скоригована EBITDA впала на 38%, до €4,2 млн.

Серед успіхів підрозділу – замовлення на дві системи InterioJet 2250i для декоративного друку і, як повідомили в компанії, «впродовж наступних кварталів очікується подальше збільшення попиту на InterioJet».

Минулий квартал також був відзначений випуском програмного пакету SolidTune для додрукарської підготовки, який дає змогу знизити обсяг фарби, що витрачається в офсетному друці паковання.

Фінансовим локомотивом у другому кварталі виступив підрозділ Offset Solutions, обсяг продажів якого зріс на 9,2%, до €199 млн, чому, за заявою фірми, «сприяло вчасне здійснене підвищення цін, проведене з метою боротьби зі зростанням цін на сировину, паковання, електроенергію та логістику». У результаті, валовий прибуток підрозділу, який, як і раніше, залишається найбільшим в Agfa, зріс з 22,7% до 23,8%, помітно збільшився і скоригований EBITDA: з €8 до €14,2 млн. Водночас наголошується, що робота з переведення Offset Solutions у самостійний бізнес йде у повній відповідності до плану.