Експонати меморіального залу охоплюють період до 1970-х років: від технологій і навичок, що використовуються в механічному годиннику, до першого у світі кварцового годинника та компактного цифрового принтера EP-101, від назви якого походить торговельна марка Epson.

Корпорація Seiko Epson виникла на берегах озера Сува вісім десятиліть тому і розпочала свій шлях, збираючи компоненти годинника. «Наш зв’язок із цією екосистемою визначає наш бізнес. Технології, що сприяють розробці нових інноваційних продуктів, мають сприяти процвітанню довкілля. Унікальні, ефективні, компактні та точні технології Epson втілюють цю філософію. Це в нашій ДНК.

Наша історія творчості та викликів почалася зі складання компонентів годинника, що призвело до розробки технологій, відповідальних за багато продуктів, що стали першими у світі. Ми обіцяємо продовжувати служити суспільству та нашій планеті, створюючи стійке майбутнє, яке збагатить життя людей у ​​всьому світі».

«Я вважаю, що наша мета як компанії полягає в тому, щоб робити внесок у розвиток суспільства та щастя співробітників. Я також вважаю, що ці два поняття нероздільні. Турбота про наших співробітників та внесок у життя суспільства викличуть впевненість та гордість усередині компанії, що спонукає нас до подальшого внеску у життя суспільства», — каже президент та головний виконавчий директор Еpson Ясунорі Огава.

Сьогодні в компанії Epson працює близько 77 000 людей по всьому світу, а глобальні корпоративні продажі перевищують один трильйон єн. У зв’язку з ювілеєм було відкрито спеціальний сайт Seiko Epson 80th Anniversary, де відвідувачі можуть ознайомитися з філософією та історією компанії з моменту її заснування.