Цього ж дня відзначив своє 80-річчя та отримав багато подяк від колег, синів та онуків Франц Хункелер.

Сімейну компанію зі світовим ім’ям у поліграфії заснував у Віконі у 1922 р. Йозеф Хункелер. У 1930-х роках компанія почала виробляти власну продукцію, а в 1946 штат співробітників становив 40 осіб. Асортимент значно розширився до 1950 р., і з 1967 по 1973 рр. компанія переживала справжній бум попиту, постачаючи такі машини як Multi-Mailer і Roto-Snap.

У 80-х на ринку з’явилися принтери IBM 3800, Siemens ND2 і Xerox 9700. Компанія Hunkeler вчасно усвідомила потребу розробити розмотувачі паперу для нової технології. Нова серя POPP (Printer Online Paper Processing) мала попит, і сьогодні на ринку успішно працює вже восьме покоління цих машин, яке було вперше представлено публіці на Hunkeler Innovationdays у 2017 році.

«Вже тоді ми були піонерами, — гордо каже Штефан Хункелер. — Завдяки своїм інноваційним рішенням Hunkeler є технологічним лідером. Системи виробляються для широкого спектру застосувань — книги, документи, креативні розсилки, листівки, рахунки та багато іншого, і сьогодні Hunkeler має міцні партнерські стосунки з численними партнерами та клієнтами по всьому світу».

Ніхто не міг уявити, наскільки успішним стане День відкритих дверей Hunkeler, на який у 1993 р. вперше було запрошено клієнтів, щоб наживо ознайомитися з виробництвом у реальних умовах. Це було народження днів інновацій Hunkeler Innovationdays, що проводилися щодвароки з новими рекордами відвідуваності. У 2019 р. до Люцерна з’їхалися 6500 учасників зі ста країн, щоб ознайомитися з експозиціями понад 90 експонентів.

Наступний захід планується провести з 27 лютого до 2 березня 2023 року. У центрі уваги знову буде тема автоматизації, і, як завжди, очікується багато інновацій і прем’єр.