Щоб розуміти масштаб очікувань організаторів FESPA Global Print Expo, досить назвати кількість компаній, що твердо заявили про участь (таких 340): у дію повертаються ключові гравці галузі.

Epson, Fujifilm, HP, MHM і M&R, що пропустили минулий сезон, рішуче надолужують втрачене в поточному році. Практично кожен виробник привезе новинки: у Agfa це гібридний струменевий УФ-принтер Jeti Tauro H3300 HS і сублімаційний Avinci CX3200, у Brother — промислове поповнення в лінійці пристроїв для DTG-друку Brother GTX 600, у EFI — принтер Reggiani Terra Silver, у Mimaki — серія широкоформатних друкарських машин JV330.

Презентації флагманських продуктів заплановані у Durst, Canon, EFKA, Fujifil та багатьох інших. Відвідувачам представлять нову конференц-зону Sustainability Spotlight, присвячену стійким рішенням для поліграфії, а також локацію з роботами дизайнерів із 16 країн, вкл. Японію, Таїланд, Мексику та ПАР.

На численні прохання до Берліна повернеться майданчик Printeriors, де власники брендів одягу, ілюстратори, архітектори зустрічалися з постачальниками послуг з друку та промисловцями. Біля південного входу у виставковий центр розташовуватиметься вітрина зі зразками тканин, шпалер, покриттів для підлоги, освітлювальними приладами, предметами мистецтва та аксесуарами.

У рамках FESPA Global Print Expo відбудеться конкурс із декорування автомобілів World Wrap Masters Europe, де 3M виступить партнером за матеріалами, а HP — з друку.

Директор виставки Майкл Райан повідомив про ажіотаж серед професіоналів з наближенням заходу. Це пов’язано з падінням ковидних бар’єрів: «Цього року експонентами FESPA Global Print Expo стануть удвічі більше компаній, ніж торік в Амстердамі. Атмосфера чудова, жага до інновацій помітна — нам не терпиться активізувати процес відновлення друку».

Досвід подолання пандемії таки позначиться на правилах доступу до приміщення. Безперешкодно туди потрапити зможуть особи, які пройшли вакцинацію, нещодавно вилікувалися від ковіда або мають негативний результат нового тесту на коронавірус.

У павільйонах Messe Berlin підтримуватиметься високий рівень чистоти, у кожному залі встановлять диспенсери із засобом для дезінфекції рук.

Вхід на FESPA Global Print Expo та European Sign Expo 2022, які пройдуть з 31 травня по 3 червня, залишається безкоштовним для членів національної асоціації FESPA та FESPA Direct. Для всіх, на кого пільговий режим не поширюється, але хто встигне зареєструватися до 25 травня за кодом FESA223, вартість квитка складе €50.