За сукупних річних темпів зростання (CAGR) у 1,9% він сягне $188,9 млрд у найближчі п’ять років (за умови збереження поточних цін). За той же період обсяги друку зростатимуть швидше (з CAGR 2,5%) і досягнуть 7,68 трлн аркушів A4 у 2027 році. Флексографія виграватиме завдяки зростанню попиту на паковання та етикетки, що продовжується. Ця технологія — конкурентна альтернатива глибокого друку та офсету, однак відчуває тиск з боку цифрових струменевих машин у вузькорулонному сегменті та у сегменті друку на гофрокартоні. Друк на гофрокартоні залишається найбільшим сегментом на ринку флексографії з часткою 36,8% за обсягом у 2022 р.

Друк гнучкого паковання демонструватиме найшвидше зростання серед дев’яти головних застосувань, що відслідковуються прогнозом. Впродовж 2022-2027 рр. спостерігатиметься попит на задруковані паперові рушники та інші санітарні та кухонні продукти. Це пов’язано як із пандемією, так і з законодавчим тиском на використання одноразового пластику.

Ринки Західної Європи переважно зрілі, у Північній та Південній Америках попит на флексообладнання зростає. Збільшується потреба у флексографічній продукції в Азії, де лідирують Китай та Індія — потенційно два найбільші світові ринки за обсягом покупок задрукованих споживчих товарів. Проте продаж нового обладнання у цьому регіоні сповільниться.

Потреба у коротких накладах та в друці змінних даних стимулюватиме подальший розвиток гібридних (флексо+струменеві друкарські модулі) конфігурацій, адаптацію автоматизації та фінішингу в лінію для покращення обігу замовлень.

Ще один важливий фактор для виробників обладнання — попит на флексографічні машини із середньою шириною рулону, що ставить нові завдання перед фахівцями як у вузькорулонному, так і широкорулонному друці.

Ще один фокус для дослідників — ефективна інтеграція секцій полімеризації електронним променем (electron beam EB) і відповідних фарб для флексографії, які особливо підходять для високошвидкісного друку на гнучких полімерних мономатеріалах.

У короткостроковій перспективі флексографічний ринок змушений адаптуватися до підвищення цін на сировину, що відбивається на вартості фарб, друкарських пластин та інших витратних матеріалів. Оскільки постачання пластин має стабілізуватися у 2022 р., зацікавлення до зниження впливу на довкілля сприятиме поширенню водовимивних флексографічних форм і поліпшенню технологій в залузі анілоксових валів.