У 2021 р. асортимент виробників принтерів для промислового друку змістився у бік дешевших моделей, внаслідок чого продажі техніки в грошах збільшилися не настільки як в натуральному.

Відвантаження у другій половині року у більшості регіонів йшли повільніше, ніж у першому півріччі, — каже директор з досліджень ринку пристроїв друку IDC Тім Грін. — Ми чуємо про проблеми з ланцюжками постачань та запасами від багатьох виробників по всьому світу.

Незважаючи на це, обсяг постачання принтерів у 2021 р. був набагато вищим, ніж у 2020. І, за винятком Північної Америки, світовий ринок все ще не повернувся до допандемійних рівнів. Найбільш високі темпи зростання продажів промислових принтерів зареєстровані в країнах Центральної Європи, Близького Сходу та Африки (CEMA) — більш ніж на 26%.

В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (вкл. Китай) відвантаження практично не змінилися, а в Японії та Північній Америці відбувався спад.

У Західній Європі постачання промислових принтерів підвищилося на 14%, у регіоні EMEA (Європа, Близький Схід, Африка) — знизилося на 12,5%.

За даними IDC, глобальне постачання широкоформатних принтерів підвищилося на 3,2%. У сегменті обладнання для друку етикеток та картонного паковання за цей час зафіксовано 11% падіння, продаж текстильних принтерів зріс на 10%.

Постачання апаратів для прямого нанесення зображення на об’ємні предмети збільшилося на 10%. У сегменті обладнання для повнокольорового друку на одязі відвантаження знизилися на 3,5%. Аналітики пов’язують цей спад з ослабленням попиту на принтери, що друкують на плівці чорнилами на водній основі.

За словами експертів Infinity Business Insights, лідерами ринку є компанії Xerox, Epson, HP Inc., Fujifilm, Zebra Technologies, Canon, Konica Minolta, Roland, Inca Digital, Xeikon та Xenni.

За словами експертів, розвиток маркетингових стратегій та запуск різноманітних рекламних кампаній є одним із рушійних сил на ринку промислових принтерів. Це створює значний попит на персоналізовану друковану продукцію, яку виготовляють комерційні поліграфічні компанії, що використовують технології цифрового друку.

Такі технології включають друк зі змінними даними (VDP), що дає змогу налаштувати зображення, текст і графіку для кожного фрагмента вмісту.

Стабільне становище галузі незалежних видань з невеликим накладом призводить до високого попиту на цифровий друк завдяки його перевагам (гнучкість замовлення, оптимізована обробка запасів та мінімізація часу виходу друкованого контенту на рынок).