Організатори проєкту заявили, що 30 організацій вже підписалися на участь у цій програмі, і ще десятки виявили інтерес до участі. Пілотний проєкт стартує в червні, і під час пробного періоду трохи менше 2 тис. співробітників щотижня отримуватимуть додатковий вихідний, що оплачується.

Раніше численні дослідження показали, що перехід на чотириденний робочий тиждень підвищує продуктивність та самопочуття працівників. Зокрема, компанія Microsoft випробувала чотириденний робочий тиждень без втрати заробітної плати у своєму японському офісі, і при цьому продуктивність зросла на 40%.

Деякі галузеві компанії вже перейшли на чотириденний робочий тиждень. Виробник паковання з Віган Belmont Packaging та його підрозділ електронної комерції Boxed-Up повністю перейшли на чотириденний робочий тиждень шість місяців тому після успішного пробного періоду, який розпочався у виробничому підрозділі Belmont у липні 2019 року.

За підсумками минулих шести місяців керівництво компанії позитивно оцінює цей крок і закликає інші компанії провести аналогічні зміни у своїй роботі. Компанія заявила, що їй довелося трохи адаптувати бізнес-модель, щоб вона, як і раніше, могла задовольняти потреби клієнтів. У компанії спостерігається підвищення рівня продуктивності праці співробітників, оскільки тепер більше часу залишається на домашні відносини та робочу діяльність.