Прибуток до сплати податків покращився приблизно на €96 млн (зі збитку €67,9 млн в попередньому році) і склав €24 млн. «Це наш шлях назад до запланованого зростання у середньостроковій перспективі. Ми фокусуємося на пакованні та портфоліо для привабливих ринків, синергетичних ефектах у виробництві та подальшому розвитку нашого сервісного бізнесу, щоб знизити загальну вартість володіння для клієнтів», — заявив генеральний директор Koenig & Bauer Андреас Плеске.

Продажі машин для листового друку показали зростання і склали 186,3% порівняно з минулим роком, спеціальних машин – 210%. Інші напрями показали мінус. Виторг групи досяг прогнозованого діапазону і склав у 2021 р. близько €1116 млн. Це відповідає збільшенню приблизно на 8,5% порівняно з попереднім роком (€1028,6 млн). Надходження від замовлень на кінець року склали близько €1291 млн, що приблизно на 32% більше, ніж у попередньому році (€974,7 млн).

В останньому кварталі замовлення клієнтів склали близько €312 млн, що майже на 19% більше, ніж у тому ж кварталі попереднього року. Невиконані замовлення на кінець 2021 р. оцінювалися приблизно у €807 млн, що еквівалентно збільшенню приблизно на 28% порівняно з попереднім роком.

Koenig & Bauer підтверджує середньострокові цілі з виручки у розмірі €1,3 млрд за маржі не менше 7%, що має бути досягнуто після завершення програми підвищення ефективності P24x. Андреас Плеске: «Ухвалена у грудні 2021 року стратегія Exceeding Print, яка виходить за рамки «процесу друку», також сприятиме цьому. Ми концентруємося на трьох стратегічних сферах діяльності, щоб стати ще більш стійкими, більш цифровими та модульнішими».

Koenig & Bauer планує опублікувати прогноз на 2022 р. разом із презентацією перевіреної річної фінансової звітності та річного звіту за 2021 р. не пізніше 30 березня 2022 р., коли компанія проведе телефонну конференцію для аналітиків та інвесторів з урахуванням поточних подій у кризовій ситуації в Україні та високого рівня невизначеності її впливу світову економіку.