Значною мірою попит на техніку є наслідком попиту на персоналізацію, яка набуває дедалі більшого поширення в модній індустрії. На відміну від аналогових машин, цифрові набагато швидше пораються із завданнями, потребують мінімальної підготовки на переддрукарському етапі, варіативніші з точки зору вибору принтів і набагато екологічніші.

Ще один драйвер трансформації — e-commerce: чимало продавців одягу починають торгувати онлайн і випускати обмежені партії товару, виконуючи бажання клієнтів, особливо представників просунутого покоління «Z». Друк на вимогу грає важливу роль. Вже не йдеться про вироби переважно білого кольору — велика кількість кольорового одягу, вкл. спортивний, без жодних проблем задруковуються на «цифрі».

Досконаліші друкарські голівки, індивідуальне налаштування та система автоматичної циркуляції чорнил забезпечують сублімаційним принтерам можливість безперебійно працювати в режимі 24/7. На користь екологічності цифрових пристроїв говорять і оптимальна витрата електрики, мінімум викидів СО2 та відсутність стічних вод.