Це довідкове керівництво засноване на тисячах вимірювань шкіри людей різних національностей та вікових груп і містить 110 окремих та унікальних відтінків шкіри. SkinTone Validated є першою у світі програмою тестування та перевірки відтворення кольору шкіри, методологія якої підкріплена патентом США.

Нова програма допоможе забезпечити впевненість компаній та споживачів у тому, що кольори, які вони бачать на протестованих пристроях, відтворюють відтінки людської шкіри відповідно до норм Pantone SkinTone.

Pantone SkinTone Validated використовує фірмовий довідник SkinTone — перший у світі науково обґрунтований довідник для підбору та відтворення реалістичних відтінків шкіри. Одним з перших клієнтів, що використовує програму Pantone SkinTone Validated, стала BenQ Displays, яка отримала сертифікат Validated для відтінків шкіри для своїх настільних дисплеїв. Зокрема, BenQ отримала сертифікат Pantone Validated для кольорів PMS для деяких моделей DesignVue PD та PhotoVue SW та Pantone SkinTone Validated для моделей DesignVue PD3205U та PD2705U, а також для деяких моделей PhotoVue SW. Можливо до створення свого продукту Pantone підштовхнув проєкт Humanae, започаткований у 2016 р., фотографом Анжелікою Дасс, яка зняла для нього кілька тисяч портретів у десятках країнах світу та нарахувала понад 200 відтінків шкіри.

Вперше схвалені Pantone SkinTone монітори виробництва BenQ можна побачити на виставці CES 2022, що відбулася з 8 по 10 січня. Однак не можна сказати, що ця технологія є абсолютною новинкою. У смартфоні Pixel 6 від Google використовувалася схожа технологія Real Tone для покращення передачі відтінків людської шкіри.