Нова технологічна зона з офісними та виробничими об’єктами призначена для розміщення резидентів-дослідницьких компаній, досвід яких може бути корисним Heidelberg для розвитку власної бази НДДКР, сам поліграфічний гігант відкритий до участі у сторонніх проєктах.

Тим як просувається процес купівлі-продажу (загалом VGP відійде 200 тисяч м² площі) обидві сторони повністю задоволені. Точна сума угоди не оголошується. Відомо лише, що це «двозначна цифра із шістьма нулями».

Генеральний директор Heidelberger Druckmaschinen AG Райнер Хундсдерфер упевнений: індустріальний парк саме те, чого так не вистачало регіону та Heidelberg для більш продуктивного зростання: «Для нас дуже важливо, щоб у парку швидко та наочно створювалися нові перспективні продукти з комерційним та промисловим потенціалом. І щоб там знайшлося місце професіоналам із високою кваліфікацією, які могли б отримати доступ до можливостей Heidelberg. Індустріальний парк — ще одна складова нашої успішної трансформації у технологічну компанію, не кажучи вже про те, що ефективніше використання площ дозволить заощадити значні кошти».

Генеральний директор VGP Ян Ван Гіт також дуже задоволений придбанням ділянки: «Ми плануємо перебудувати територію та створити сучасний промисловий та комерційний парк для довгострокових орендарів з різних секторів, щоб зробити внесок у створення нових робочих місць та економічний розвиток регіону. Екологічність та енергоефективність є ключовими параметрами для об’єктів нерухомості, що розробляються VGP. Ці аспекти також відіграватимуть центральну роль у розвитку Віслох-Вальдорфа».

За останні півтора роки Heidelberg продав низку активів: штаб-квартиру в Брентфорді (Великобританія), ключову будівлю Академії Print Media у Гейдельберзі, бельгійського розробника систем програмного управління CERM, компанії BluePrint Products та Hi-Tech Chemicals, а також бізнес, пов’язаний з ПЗ Docufy.