У 2020 р. у віртуальній події Future Book Forum взяли участь майже 1000 осіб з більш ніж 65 країн. Програму було насичено практичними рекомендаціями для бізнесу щодо впровадження інновацій під час пандемії.

У 2021 р. Future Book Forum проводиться вдев’яте і знову у віртуальному форматі — досвід минулого року виявився успішним. На конференції зустрінуться професіонали з видавничої екосистеми: книговидавці, продавці книг та друкарні.

Автор та спікер Пітер Фіск знову виступить у ролі голови. До нього приєднаються експерти у сферах сталого розвитку, інновацій та видавничої справи. Разом вони розглянуть можливості, які сталий розвиток відкриває компаніям, допомагаючи впроваджувати інтелектуальні інноваційні технології та збільшувати прибуток.

Джессіка Лобо, керівник програми з досягнення глобальних цілей у мережі Глобального договору ООН у Великій Британії, виступить із ключовою доповіддю на тему «Чому стійкі інновації такі важливі?». Вона розповість, як цілі ООН у сфері сталого розвитку формують основу методів роботи для стійкого зростання.

Енді Хантер, генеральний директор та засновник платформи Bookshop.org розповість про соціально значиму бізнес-модель своєї платформи, яка підтримує незалежні книгарні, допомагаючи їм збільшувати онлайн-продажі.

На конференції також виступатимуть Марко Сільвентойнен, керуючий директор, та Пекка Куурне, менеджер з розвитку Otava Group, багатопрофільної фінської медіа компанії, яка видає, друкує та продає у роздріб книги та журнали, а також пропонує різноманітні онлайн-послуги. Спікери представлять своє бачення більш стійкого та комерційно успішного ланцюжка постачань книжкової продукції.

У вересні Canon, відштовхуючись від Future Book Forum цього року, організувала на платформі HYVE Crowd конкурс інноваційних ідей щодо підвищення стійкості книжкової галузі. У ньому брали участь професіонали книжкової справи та представники інших галузей. Наразі формується короткий список фіналістів на основі критеріїв: практична реалізованість, інноваційність, зв’язок із друкарством та видавничою справою, користь для однієї чи кількох з 17 цілей ООН у сфері сталого розвитку.

Фіналісти конкурсу представлять свої ідеї на пітчингу Canon Innovators Cauldron у рамках Future Book Forum у грудні. У прямому ефірі їх вислухають глядачі та експертна комісія у складі: Енді Хантер, Джесіка Лобо та Даліа Ібрагім, генеральний директор видавництва Nahdet Misr та засновниця EdVentures, першого на Близькому Сході венчурного підприємства, орієнтованого на освітні програми. Кожен слухач зможе проголосувати за ідею, що сподобалася, і таким чином зробити свій внесок у розвиток інновацій.

Петер Вольф, старший віце-президент з рішень для промислового друку, Canon EMEA говорить про Future Book Forum: «Canon керується корпоративною філософією Kyosei: "Жити і працювати спільно в ім’я загального блага". Тема цьогорічного Future Book Forum, стійкі інновації, особливо мені близька. Наша компанія реалізує кілька проєктів, щоб допомогти досягти цілей ООН у сфері сталого розвитку. Крім того, наші технології, продукти та сервіси відкривають унікальні можливості для книжкової галузі, щоб вона перейшла від стійких цілей до стійких процесів. Мені не терпиться побачити, як Future Book Forum цього року та Canon Idea Challenge 2021 стануть прикладом підтримки галузі у пошуку нових ідей для побудови стійкішого бізнесу».

Цільова аудиторія Canon Future Book Forum:

  • Книговидавці.
  • Друкарні.
  • Продавці.
  • Журналісти.
  • Видавничі та друкарські асоціації.
  • Постачальники технологій / стартапи.
  • Інфлюенсери та лідери думок з різних організацій, форумів, медіа тощо.

Більш детальна інформація про подію та реєстрацію — на сайті: https://b2binfo.canon-europe.com/future-book-forum-2021.

Участь безкоштовна.