Опрацьовується можливість перетворити БДМ, що простоює, на заводі в Оулу (Фінляндія) на додаткову лінію з випуску пакувального картону для збільшення потужностей.

Відновлювати та ще раз відновлювати, якщо йдеться про природу, і макс. скорочувати негативний вплив на довкілля — оновлена ​​стратегія Stora Enso. Відповідно до цього плану кількість усіх категорій викидів парникових газів на підприємствах шведського бренду вже у 2030 р. має знизитися на 50% щодо 2019 року. Заплановано велику програму зі збереження біорізноманіття на території підвідомчих лісів у Фінляндії, Швеції, Росії та країнах Балтії. Результати цієї діяльності вплинуть на загальну оцінку ефективності та якості роботи Stora Enso.

Виконавчий віце-президент лісового підрозділу Ярі Суомінен: «Ми маємо намір збільшити частку листяних порід та кількість хмизу. Метод безперервного лісового господарства буде протестовано для оцінки впливу на біорізноманіття та зростання лісів у відповідних районах».

Проміжними етапами Stora Enso на шляху до поставлених цілей зі стійкості стане досягнення у найближчі дев’ять років 100% переробки власних продуктів та матеріалів, а масштабні проєкти з вдосконалення інфраструктури, допоможуть стимулювати технології переробки та створення нових бізнес-моделей замкнутого циклу.